toggler icon

2019: HET JAAR VAN DE WULP

TERUG NAAR OVERZICHT

114° 50’W 35° 80’N

In 2019 vragen we aandacht voor de Wulp. Het ezelsbruggetje -de Wulp kijkt naar zijn gulp- helpt om hem te herkennen aan zijn kromme, naar beneden gebogen snavel. En dat niet alleen. Zijn prachtige, jodelende baltszang is reden genoeg om hem te nomineren voor soort van het jaar, maar feit is helaas dat de Wulp op de Rode Lijst staat.

25-50% van de wereldpopulatie maakt op enig moment gebruik van Nederland. Wat ons betreft mogen we ze daarom best ‘onze’ broedvogels noemen. Je vindt ze in open graslanden, akkers, heide, hoogveen of open duingebied. De Wulp wordt wereldwijd bedreigd en er is nog veel onduidelijk over deze soort. Daarom wordt er dit jaar aandacht gevraagd voor de Wulp in telprojecten en bescherming.

Wat kun jij doen voor de Wulp in 2019?
Op hooggelegen zandplaten en hoogwater-vluchtplaatsen rusten Wulpen. Ze zijn gevoelig voor verstoring, het is dus belangrijk om voldoende afstand te houden en de hond aan de lijn te houden. Bekijk ze op afstand met een verrekijker. Vind je toevallig een slaapplaats of nest? Geef deze gegevens door. Hoe je dat doet en meer informatie vind je op Jaarvandewulp.nl.

Ben je een echte vogelliefhebber?
Kies dan eens voor een wandeling in Nationaal Park Lauwersmeer. Dit prachtige gebied wordt niet voor niets een heus vogelparadijs op vroegere zeebodem genoemd. Een toplocatie om vogels te spotten met behulp van de verschillende vogelkijkhutten, uitkijktorens en uitzichtheuvels. Kies uit korte of lange routes en heb je nog niet zoveel vogelkennis?

Bij activiteitencentrum De Bosschuur vind je naast routekaarten ook een gratis vogelkaart.

Bron: Vogelbescherming.nl & Jaarvandewulp.nl

114° 50’W 35° 80’N

De wereld
Van Grisport

De Grisport collectie is gesegmenteerd in de werelden van Walking, Hiking, Trekking, Boots, Travel en Active. Elke wereld heeft zijn eigen verhaal en identiteit. We kennen de passies en begrijpen waar het écht om draait tijdens een tocht door de stad, de bossen of de bergen. Zo bieden we niet alleen een high performance product, maar tegelijkertijd ook een schoen die naadloos aansluit bij uw lifestyle.

Over Grisport Zoek verkooppunten
114° 50’W 35° 80’N
high fidelity icon boots

Outdoor

Teramo Mid

De Teramo is nieuwe Hiking schoen in de collectie van Grisport. Het waterdichte Waterproof membraan is tussen de verschillende lagen van de schoen verwerkt en heeft een ademend vermogen.

Bekijk de Hiking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Siena Low

De Siena Low is een schoen uit de Walking collectie van Grisport. Deze allround wandelschoenen hebben een slank en sportief design.

Bekijk de Walking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

43601

De 43601 is speciaal ontwikkeld om ook in het dagelijks gebruik van topkwaliteit schoeisel te voorzien. De schoen biedt een uniek draagcomfort en is zeer licht in gewicht en helpt om de juiste positie te behouden tijdens het lopen en langdurig staan.

Bekijk de Active collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Anden

Deze stevige allround wandelschoenen hebben een hogere schacht, een goed profiel en bieden extra ondersteuning. De Anden is uitgevoerd met een Vibram zool. Deze staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen. De schoen is waterdicht en ademend.

Bekijk de Trekking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Viken

De Viken is een nieuw model in de Boots collectie van Grisport. Voor het leven buiten, om het huis en in de natuur is de Viken een sterke laars met de eigenschappen van een wandelschoen.

Bekijk de Boots collectie
114° 50’W 35° 80’N

De ideale wandelschoen voor op reis

Genieten van je vakantie, daar horen fijne schoenen bij. De schoenen uit de Travel collectie van Grisport zijn perfect voor dagelijks gebruik op reis, in de stad of voor een wandeling op licht onverhard terrein. Ze zijn licht en soepel, en bieden toch voldoende comfort voor een actieve dag.

Lees het verhaal

Geen wandeling is hetzelfde: geniet van elk moment

De walking collectie van Grisport biedt een groot aanbod aan lage wandelschoenen. Deze zijn perfect voor een wandeling in het bos of als je samen op pad gaat tijdens een wandelevenement. Ervaar het ultieme draagcomfort.

Lees het verhaal

Stevige laarzen
voor het buitenleven

Grisport heeft de ultieme outdoor laarzen ontwikkeld. Modieus en praktisch tegelijk. Ze zijn perfect voor een dag in de tuin of voor een stevige wandeling in het bos. Sterke laarzen, met de eigenschappen van een wandelschoen.

Lees het verhaal

De natuur verkennen met de juiste wandelschoen

Wijk jij graag af van de gebaande paden? De Hiking schoenen van Grisport zijn het ideale schoeisel voor meerdaagse wandeltochten of wandelingen door de natuur. Ze hebben een hogere schacht en een goed profiel. Een stevige allround wandelschoen voor avontuurlijke wandelaars.

Lees het verhaal

Verken indrukwekkende landschappen met de perfecte bergschoen

Een wandelavontuur in de bergen of een tocht op ruw terrein met zware bepakking? Dan is de Trekking collectie van Grisport de beste keuze. Kies uit een groot aanbod bergschoenen voor dames en heren.

Lees het verhaal

De perfecte schoen
voor dagelijks gebruik

Wil jij de kwaliteit van Grisport ook in het dagelijks leven ervaren? De Active collectie is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Uniek draagcomfort en modieus tegelijkertijd.

Lees het verhaal

VERKOOPPUNTEN

Bent u op zoek naar een bepaald model of heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste wandelschoen? Via de store locater vindt u een Grisport verkooppunt bij u in de buurt.

Zoek verkooppunten
DISTANCE 56 KM. | WALKING TIME 6:34:50 H. | ELEVATION 2.360 M. | DESTINATION UNKNOWN