toggler icon

WANDELEN MET DE GPS

TERUG NAAR OVERZICHT

114° 50’W 35° 80’N

Wist je dat je de leukste wandelingen kunt beleven met coördinaten? We bedoelen niet die van vroeger: met een grote kaart in de handen, waarbij je zelf de straatjes moest zoeken en geheid een links-rechts-discussie tot gevolg. Nee, je volgt een stem die de meest optimale route voor je heeft uitgestippeld, zodat jíj kunt genieten van al het moois om je heen. Maak kennis met GPS-wandelen.

De route
Satellieten rondom de aarde kunnen jouw locatie bijna exact bepalen aan de hand van GPS met coördinaten De coördinaten staan ook bekend als waypoints die je aan elkaar kunt verbinden om een wandelroute mee te maken. Download op je smartphone een van de handige apps, of gebruik een GPS-apparaat zoals een Garmin. Of laat de app al het werk doen, door een voorgeprogrammeerde route te volgen.

Voor vertrek
Welk apparaat je gebruikt om mee te wandelen is aan jou. Het voordeel van een GPS-apparaat is dat ‘ie tegen een stootje kan en waterdicht is. Wel handig met herfstige dagen in aantocht. Voor smartphones zijn er veel apps ontwikkeld die jou de weg wijzen, zie het kader hiernaast. Check of de gekozen app ook offline kaarten aanbiedt. Het komt ook dichtbij huis voor dat je geen 4G-ontvangst hebt in de natuur.

En… vertrekken maar!
Geniet van de natuur om je heen bij het volgen van de route, of stel jezelf nieuwe uitdagingen door nieuwe gebieden te verkennen. Wil je het wandelen nóg leuker maken? Geocaching is schatzoeken en GPS-wandelen in één. Je loopt naar de coördinaten om ‘caches’ te vinden, mini-spellen of raadsels. Download hiervoor de app ‘Geocaching’ op je smartphone.

Ben jij al eens wezen GPS-wandelen of ga je n.a.v. dit artikel de uitdaging aan om de nieuwe routes te vinden? Tag je foto op social media met #GrisportNL en deel je avontuur!

 

Grisport’s tips voor GPS-apps

Een eenvoudige sport-app kan al voldoende zijn voor je GPS-wandeling. Denk aan Sportstrackers of Strava. Wil je iets uitgebreider GPS-wandelen, dan hebben we onderstaande apps voor je. Lees je zelf de reviews in de App-store of Google Play?!

Viewranger (voor Apple en Android)

Deze app maakt gebruik van gratis kaarten voor Europa. Je kunt op je pc inloggen om de kaarten uit te stippelen en zelf routes te zoeken, om dit vervolgens te laden in je app. De waypoints in deze apps worden Points of Interest (POI) genoemd.

OsmAnd (voor Android)

OsmAnd biedt handige basisfuncties zoals routes maken en volgen voor over de hele wereld. Deze app is een autonavigatie en outdoor GPS in één. De app wordt ontwikkeld en bijgehouden door een internationale groep vrijwilligers.

Maps 3D (voor Apple)

Handzame app waarbij je ook je afstand, actuele en gemiddelde snelheid en hoogte boven de zeespiegel ziet. En mooi aan deze app: het 3D-kaartbeeld. Vooral handig als je in het buitenland gaat wandelen, waar het meer-heuvelachtig is.

114° 50’W 35° 80’N

De wereld
Van Grisport

De Grisport collectie is gesegmenteerd in de werelden van Walking, Hiking, Trekking, Boots, Travel en Active. Elke wereld heeft zijn eigen verhaal en identiteit. We kennen de passies en begrijpen waar het écht om draait tijdens een tocht door de stad, de bossen of de bergen. Zo bieden we niet alleen een high performance product, maar tegelijkertijd ook een schoen die naadloos aansluit bij uw lifestyle.

Over Grisport Zoek verkooppunten
114° 50’W 35° 80’N
high fidelity icon boots

Outdoor

Teramo Mid

De Teramo is nieuwe Hiking schoen in de collectie van Grisport. Het waterdichte Waterproof membraan is tussen de verschillende lagen van de schoen verwerkt en heeft een ademend vermogen.

Bekijk de Hiking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Siena Low

De Siena Low is een schoen uit de Walking collectie van Grisport. Deze allround wandelschoenen hebben een slank en sportief design.

Bekijk de Walking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

43601

De 43601 is speciaal ontwikkeld om ook in het dagelijks gebruik van topkwaliteit schoeisel te voorzien. De schoen biedt een uniek draagcomfort en is zeer licht in gewicht en helpt om de juiste positie te behouden tijdens het lopen en langdurig staan.

Bekijk de Active collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Anden

Deze stevige allround wandelschoenen hebben een hogere schacht, een goed profiel en bieden extra ondersteuning. De Anden is uitgevoerd met een Vibram zool. Deze staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen. De schoen is waterdicht en ademend.

Bekijk de Trekking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Viken

De Viken is een nieuw model in de Boots collectie van Grisport. Voor het leven buiten, om het huis en in de natuur is de Viken een sterke laars met de eigenschappen van een wandelschoen.

Bekijk de Boots collectie
114° 50’W 35° 80’N

De ideale wandelschoen voor op reis

Genieten van je vakantie, daar horen fijne schoenen bij. De schoenen uit de Travel collectie van Grisport zijn perfect voor dagelijks gebruik op reis, in de stad of voor een wandeling op licht onverhard terrein. Ze zijn licht en soepel, en bieden toch voldoende comfort voor een actieve dag.

Lees het verhaal

Geen wandeling is hetzelfde: geniet van elk moment

De walking collectie van Grisport biedt een groot aanbod aan lage wandelschoenen. Deze zijn perfect voor een wandeling in het bos of als je samen op pad gaat tijdens een wandelevenement. Ervaar het ultieme draagcomfort.

Lees het verhaal

Stevige laarzen
voor het buitenleven

Grisport heeft de ultieme outdoor laarzen ontwikkeld. Modieus en praktisch tegelijk. Ze zijn perfect voor een dag in de tuin of voor een stevige wandeling in het bos. Sterke laarzen, met de eigenschappen van een wandelschoen.

Lees het verhaal

De natuur verkennen met de juiste wandelschoen

Wijk jij graag af van de gebaande paden? De Hiking schoenen van Grisport zijn het ideale schoeisel voor meerdaagse wandeltochten of wandelingen door de natuur. Ze hebben een hogere schacht en een goed profiel. Een stevige allround wandelschoen voor avontuurlijke wandelaars.

Lees het verhaal

Verken indrukwekkende landschappen met de perfecte bergschoen

Een wandelavontuur in de bergen of een tocht op ruw terrein met zware bepakking? Dan is de Trekking collectie van Grisport de beste keuze. Kies uit een groot aanbod bergschoenen voor dames en heren.

Lees het verhaal

De perfecte schoen
voor dagelijks gebruik

Wil jij de kwaliteit van Grisport ook in het dagelijks leven ervaren? De Active collectie is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Uniek draagcomfort en modieus tegelijkertijd.

Lees het verhaal

VERKOOPPUNTEN

Bent u op zoek naar een bepaald model of heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste wandelschoen? Via de store locater vindt u een Grisport verkooppunt bij u in de buurt.

Zoek verkooppunten
DISTANCE 56 KM. | WALKING TIME 6:34:50 H. | ELEVATION 2.360 M. | DESTINATION UNKNOWN