toggler icon

WANDELEN MET KINDEREN

TERUG NAAR OVERZICHT

114° 50’W 35° 80’N

Wandelen, dat doe je het liefst met het hele gezin. Als ouder geniet je van de rust en de prachtige landschappen. Maar geldt dit ook voor de kids? Die kleine voetjes moeten namelijk flink werken om jou bij te benen. Daardoor zijn kinderen eerder vermoeid en als ze wat ouder zijn, vinden ze wandelen misschien wel saai. Daar zijn wij het natuurlijk niet mee eens en met de volgende adviezen helpen we daarbij.

Wandelroutes voor kinderen
Bijna alle wandelgebieden hebben speciale kinderroutes. Ontdek de kabouterpaden en laat de kids op speelse wijze kennismaken met de dieren en de bomen in het bos. Of zoek een route langs een uitkijktoren, speelplaats of hertenkamp. Maak hier tijd voor een picknick en samen hebben jullie ongetwijfeld plezier.

Grisport’s tip: Zoek naar de allerdikste en oudste boom van Nederland, ‘de Kabouterboom’.
Met leuke opdrachten, liedjes en eenkleurplaat is de kabouterroute van Beek-Ubbergen echt de moeite waard.

Een ezeltastische dag
Een wandeling om nooit meer te vergeten is een tocht met een ezel. Kinderen vinden dit geweldig. Ze ontmoeten een nieuw vriendje waarmee ze de hele dag mogen knuffelen. Wandelen met een ezel is een wisselwerking tussen mens en dier. Op die manier is wandelen absoluut niet saai. Deze trouwe dieren lopen op een rustig tempo en dragen naast bagage ook kleine kinderen als deze moe zijn. Ongemerkt loop je op die manier een lange tocht mét kinderen.

Praktische tips: Houd voor kleine kinderen een maximale afstand van 5 kilometer aan. Zorg hierbij voor goede wandelschoenen bij groeiende kindervoeten, bijvoorbeeld de Grisport Rocky Mid. De allerkleinsten voelen zich heerlijk in een draagzak. Zorg voor goede zonbescherming en voldoende drinken op een warme dag. Kinderen willen onderweg graag weten hoe ver het nog is, betrek ze daarom bij de route en maak bijvoorbeeld een spelletje van het vinden van de routemarkering.

Geocaching of spoorzoeken
Kinderen zijn dol op avontuur. Een leuke manier om dit toe te passen tijdens een wandeling is geocaching. Via gps-coördinaten ga je samen met de kids op zoek naar schatten en dit kan al bij jullie in de buurt, want alleen al in Nederland zijn er meer dan 10.000 schatten verstopt. Het is ook mogelijk om een stukje educatie toe te voegen aan de wandeling. Ga bijvoorbeeld samen spoorzoeken met de app van Staatsbosbeheer.

Grisport’s tip: Kijk op geocaching.com en zoek naar de schat in jullie buurt
of download de app van Staatsbosheer en word een echte sporenkenner.

 

114° 50’W 35° 80’N

De wereld
Van Grisport

De Grisport collectie is gesegmenteerd in de werelden van Walking, Hiking, Trekking, Boots, Travel en Active. Elke wereld heeft zijn eigen verhaal en identiteit. We kennen de passies en begrijpen waar het écht om draait tijdens een tocht door de stad, de bossen of de bergen. Zo bieden we niet alleen een high performance product, maar tegelijkertijd ook een schoen die naadloos aansluit bij uw lifestyle.

Over Grisport Zoek verkooppunten
114° 50’W 35° 80’N
high fidelity icon boots

Outdoor

Teramo Mid

De Teramo is nieuwe Hiking schoen in de collectie van Grisport. Het waterdichte Waterproof membraan is tussen de verschillende lagen van de schoen verwerkt en heeft een ademend vermogen.

Bekijk de Hiking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Siena Low

De Siena Low is een schoen uit de Walking collectie van Grisport. Deze allround wandelschoenen hebben een slank en sportief design.

Bekijk de Walking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

43601

De 43601 is speciaal ontwikkeld om ook in het dagelijks gebruik van topkwaliteit schoeisel te voorzien. De schoen biedt een uniek draagcomfort en is zeer licht in gewicht en helpt om de juiste positie te behouden tijdens het lopen en langdurig staan.

Bekijk de Active collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Anden

Deze stevige allround wandelschoenen hebben een hogere schacht, een goed profiel en bieden extra ondersteuning. De Anden is uitgevoerd met een Vibram zool. Deze staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen. De schoen is waterdicht en ademend.

Bekijk de Trekking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Viken

De Viken is een nieuw model in de Boots collectie van Grisport. Voor het leven buiten, om het huis en in de natuur is de Viken een sterke laars met de eigenschappen van een wandelschoen.

Bekijk de Boots collectie
114° 50’W 35° 80’N

De ideale wandelschoen voor op reis

Genieten van je vakantie, daar horen fijne schoenen bij. De schoenen uit de Travel collectie van Grisport zijn perfect voor dagelijks gebruik op reis, in de stad of voor een wandeling op licht onverhard terrein. Ze zijn licht en soepel, en bieden toch voldoende comfort voor een actieve dag.

Lees het verhaal

Geen wandeling is hetzelfde: geniet van elk moment

De walking collectie van Grisport biedt een groot aanbod aan lage wandelschoenen. Deze zijn perfect voor een wandeling in het bos of als je samen op pad gaat tijdens een wandelevenement. Ervaar het ultieme draagcomfort.

Lees het verhaal

Stevige laarzen
voor het buitenleven

Grisport heeft de ultieme outdoor laarzen ontwikkeld. Modieus en praktisch tegelijk. Ze zijn perfect voor een dag in de tuin of voor een stevige wandeling in het bos. Sterke laarzen, met de eigenschappen van een wandelschoen.

Lees het verhaal

De natuur verkennen met de juiste wandelschoen

Wijk jij graag af van de gebaande paden? De Hiking schoenen van Grisport zijn het ideale schoeisel voor meerdaagse wandeltochten of wandelingen door de natuur. Ze hebben een hogere schacht en een goed profiel. Een stevige allround wandelschoen voor avontuurlijke wandelaars.

Lees het verhaal

Verken indrukwekkende landschappen met de perfecte bergschoen

Een wandelavontuur in de bergen of een tocht op ruw terrein met zware bepakking? Dan is de Trekking collectie van Grisport de beste keuze. Kies uit een groot aanbod bergschoenen voor dames en heren.

Lees het verhaal

De perfecte schoen
voor dagelijks gebruik

Wil jij de kwaliteit van Grisport ook in het dagelijks leven ervaren? De Active collectie is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Uniek draagcomfort en modieus tegelijkertijd.

Lees het verhaal

VERKOOPPUNTEN

Bent u op zoek naar een bepaald model of heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste wandelschoen? Via de store locater vindt u een Grisport verkooppunt bij u in de buurt.

Zoek verkooppunten
DISTANCE 56 KM. | WALKING TIME 6:34:50 H. | ELEVATION 2.360 M. | DESTINATION UNKNOWN