toggler icon

Membranen & Voeringen

TERUG NAAR OVERZICHT

114° 50’W 35° 80’N

Het membraan en de voering van een wandelschoen zorgen voor een goed comfort voor de voet. Zo houdt het de voeten droog bij verschillende weersomstandigheden, maar ook bij transpiratievocht dat ontstaat door het bewegen.

Membranen
In wandelschoenen worden membranen toegepast, maar wat is een membraan? Het is een dun laagje materiaal dat tussen de verschillende lagen van een wandelschoen wordt verwerkt om schoenen waterdicht, waterafstotend en ademend te maken. Deze technologie houdt vloeibaar water (bijvoorbeeld regen) tegen, maar laat waterdamp (zoals transpiratie) passeren. Dat laatste noemen we ademend vermogen.

Wist je dat: wandelen door nat gras vaak problemen oplevert? Dit uit zich in de vorm van
waterdamp waardoor het de schoen kan doordringen.

In de Grisport collectie wordt gebruik gemaakt van drie soorten membranen: Gri-Tex, Spo-Tex en het Waterproof membraan. Hieronder staan de eigenschappen per membraan.

  • Gritex = waterafstotend en ademend vermogen
  • Spo-Tex = waterdicht en ademend vermogen
  • Waterproof = waterdicht en ademend vermogen

Waterdicht versus waterafstotend
Waterafstotend wil zeggen dat er gedurende een korte periode geen water naar binnen dringt. Even door de regen lopen zal niet direct een probleem opleveren, langere tijd in natte omstandigheden wel. Waterdicht wil zeggen dat er gedurende een langere periode geen (vloeibaar) water naar binnen komt.

Leer gevoerde schoenen
In de collectie van Grisport zijn de modellen Nevada Low en Tiben Mid voorzien van een volledig lederen binnenwerk. Een leer gevoerde schoen heeft een aangename pasvorm, het vormt zich naar de voet en neemt transpiratievocht goed op. Houdt rekening met een droogtijd van de schoenen na een wandeling.

Grisport’s tip: reinig af en toe het binnenwerk van de schoen met een zachte borstel en lauwwarm
water met groene zeep. Dit voorkomt verstopte poriën en helpt het ademende vermogen te herstellen.

Overige voeringen
Naast een textiel- of leergevoerde schoen past Grisport nog drie voeringen toe in de collectie met elk zijn eigen unieke kenmerken.

  • Cambrelle®: is een toonaangevende voering voor schoenen. Het is een non-woven textiel dat is in de jaren zeventig is ontwikkeld. Het staat bekend om de slijtvaste eigenschappen in combinatie met het vochtregulerende vermogen.
  • Gri-Air: wordt toegepast in wandelschoenen die geschikt zijn voor bijvoorbeeld het zomerseizoen of die je meeneemt op reis. Deze voering heeft een extreem ademend vermogen. Warme lucht wordt afgevoerd naar buiten en frisse lucht wordt opgenomen om de voeten aangenaam koel en vrij van transpiratievocht te houden.
114° 50’W 35° 80’N

De wereld
Van Grisport

De Grisport collectie is gesegmenteerd in de werelden van Walking, Hiking, Trekking, Boots, Travel en Active. Elke wereld heeft zijn eigen verhaal en identiteit. We kennen de passies en begrijpen waar het écht om draait tijdens een tocht door de stad, de bossen of de bergen. Zo bieden we niet alleen een high performance product, maar tegelijkertijd ook een schoen die naadloos aansluit bij uw lifestyle.

Over Grisport Zoek verkooppunten
114° 50’W 35° 80’N
high fidelity icon boots

Outdoor

Teramo Mid

De Teramo is nieuwe Hiking schoen in de collectie van Grisport. Het waterdichte Waterproof membraan is tussen de verschillende lagen van de schoen verwerkt en heeft een ademend vermogen.

Bekijk de Hiking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Siena Low

De Siena Low is een schoen uit de Walking collectie van Grisport. Deze allround wandelschoenen hebben een slank en sportief design.

Bekijk de Walking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

43601

De 43601 is speciaal ontwikkeld om ook in het dagelijks gebruik van topkwaliteit schoeisel te voorzien. De schoen biedt een uniek draagcomfort en is zeer licht in gewicht en helpt om de juiste positie te behouden tijdens het lopen en langdurig staan.

Bekijk de Active collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Anden

Deze stevige allround wandelschoenen hebben een hogere schacht, een goed profiel en bieden extra ondersteuning. De Anden is uitgevoerd met een Vibram zool. Deze staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen. De schoen is waterdicht en ademend.

Bekijk de Trekking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Viken

De Viken is een nieuw model in de Boots collectie van Grisport. Voor het leven buiten, om het huis en in de natuur is de Viken een sterke laars met de eigenschappen van een wandelschoen.

Bekijk de Boots collectie
114° 50’W 35° 80’N

De ideale wandelschoen voor op reis

Genieten van je vakantie, daar horen fijne schoenen bij. De schoenen uit de Travel collectie van Grisport zijn perfect voor dagelijks gebruik op reis, in de stad of voor een wandeling op licht onverhard terrein. Ze zijn licht en soepel, en bieden toch voldoende comfort voor een actieve dag.

Lees het verhaal

Geen wandeling is hetzelfde: geniet van elk moment

De walking collectie van Grisport biedt een groot aanbod aan lage wandelschoenen. Deze zijn perfect voor een wandeling in het bos of als je samen op pad gaat tijdens een wandelevenement. Ervaar het ultieme draagcomfort.

Lees het verhaal

Stevige laarzen
voor het buitenleven

Grisport heeft de ultieme outdoor laarzen ontwikkeld. Modieus en praktisch tegelijk. Ze zijn perfect voor een dag in de tuin of voor een stevige wandeling in het bos. Sterke laarzen, met de eigenschappen van een wandelschoen.

Lees het verhaal

De natuur verkennen met de juiste wandelschoen

Wijk jij graag af van de gebaande paden? De Hiking schoenen van Grisport zijn het ideale schoeisel voor meerdaagse wandeltochten of wandelingen door de natuur. Ze hebben een hogere schacht en een goed profiel. Een stevige allround wandelschoen voor avontuurlijke wandelaars.

Lees het verhaal

Verken indrukwekkende landschappen met de perfecte bergschoen

Een wandelavontuur in de bergen of een tocht op ruw terrein met zware bepakking? Dan is de Trekking collectie van Grisport de beste keuze. Kies uit een groot aanbod bergschoenen voor dames en heren.

Lees het verhaal

De perfecte schoen
voor dagelijks gebruik

Wil jij de kwaliteit van Grisport ook in het dagelijks leven ervaren? De Active collectie is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Uniek draagcomfort en modieus tegelijkertijd.

Lees het verhaal

VERKOOPPUNTEN

Bent u op zoek naar een bepaald model of heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste wandelschoen? Via de store locater vindt u een Grisport verkooppunt bij u in de buurt.

Zoek verkooppunten
DISTANCE 56 KM. | WALKING TIME 6:34:50 H. | ELEVATION 2.360 M. | DESTINATION UNKNOWN