toggler icon

Wandelroute

Romeinse Limespad

TERUG NAAR OVERZICHT

114° 50’W 35° 80’N

Het grensverleden van de Romeinen langs de Rijnen

Historie te over tijdens deze tweeduizend jaar oude wandelroute. Rond de start van de jaartelling bouwden de Romeinen namelijk ten zuiden van de Rijn een weg, de Limes – het Romeinse woord voor grens. We lopen de eerste etappe van deze in totaal 275 kilometer lange wandelroute. Door de in het veld wit-rode pijltjes en paaltjes te volgen, lopen we ontspannen van Katwijk aan Zee naar Leidsche Hout. De geschiedenisles begint: de Limes verbond tientallen forten en wachttorens waarmee de Romeinen zich beschermden tegen invallen van de barbaren uit het noorden – de Germanen. Bij de start van de route staat het bronzen kunstwerk Brittenburg die de relatie tussen Katwijk en de grens van het Romeinse rijk aanduidt.

Onderweg komen we diverse informatieborden tegen met de rijke historie beschreven. Voor wie geïnteresseerd is in historie; een must-walk route!

Deze route werd in 2019 uitgeroepen tot wandelroute van het jaar vanwege het originele thema en de uitstekende bewegwijzering. Bovendien is de route het grootste archeologische monument van Nederland. Aan de kust in Katwijk was de Romeinse limesvesting Brittenburg. Na de boulevard en de binnenstad van Katwijk lopen we door de Vlaggeduinen op bijna 40 meter boven de zeespiegel. Een uitstekend uitkijkpunt, zowel in de Romeinse tijd als nu!

Verderop, langs de oevers van de Oude Rijn werd de grens tussen het Romeinse en Germaanse rijk met grensforten bewaakt. Hoewel hier in de tijd van de Romeinen uitgestrekte gebieden waren, zien we nu dat de Limes van Katwijk naar Leiden voornamelijk bebouwd is. Richting het Bos van Bosman in Leiden komen we terug in de rust. Rond de Middeleeuwen stond op deze plek het kasteel Paddenpoel. Het bos ligt aan de rand van het centrum van Leiden, maar we verkeren ons in een oase van rust.

 

114° 50’W 35° 80’N

De wereld
Van Grisport

De Grisport collectie is gesegmenteerd in de werelden van Walking, Hiking, Trekking, Boots, Travel en Active. Elke wereld heeft zijn eigen verhaal en identiteit. We kennen de passies en begrijpen waar het écht om draait tijdens een tocht door de stad, de bossen of de bergen. Zo bieden we niet alleen een high performance product, maar tegelijkertijd ook een schoen die naadloos aansluit bij uw lifestyle.

Over Grisport Zoek verkooppunten
114° 50’W 35° 80’N
high fidelity icon boots

Outdoor

Teramo Mid

De Teramo is nieuwe Hiking schoen in de collectie van Grisport. Het waterdichte Waterproof membraan is tussen de verschillende lagen van de schoen verwerkt en heeft een ademend vermogen.

Bekijk de Hiking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Siena Low

De Siena Low is een schoen uit de Walking collectie van Grisport. Deze allround wandelschoenen hebben een slank en sportief design.

Bekijk de Walking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

43601

De 43601 is speciaal ontwikkeld om ook in het dagelijks gebruik van topkwaliteit schoeisel te voorzien. De schoen biedt een uniek draagcomfort en is zeer licht in gewicht en helpt om de juiste positie te behouden tijdens het lopen en langdurig staan.

Bekijk de Active collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Anden

Deze stevige allround wandelschoenen hebben een hogere schacht, een goed profiel en bieden extra ondersteuning. De Anden is uitgevoerd met een Vibram zool. Deze staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen. De schoen is waterdicht en ademend.

Bekijk de Trekking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Viken

De Viken is een nieuw model in de Boots collectie van Grisport. Voor het leven buiten, om het huis en in de natuur is de Viken een sterke laars met de eigenschappen van een wandelschoen.

Bekijk de Boots collectie
114° 50’W 35° 80’N

De ideale wandelschoen voor op reis

Genieten van je vakantie, daar horen fijne schoenen bij. De schoenen uit de Travel collectie van Grisport zijn perfect voor dagelijks gebruik op reis, in de stad of voor een wandeling op licht onverhard terrein. Ze zijn licht en soepel, en bieden toch voldoende comfort voor een actieve dag.

Lees het verhaal

Geen wandeling is hetzelfde: geniet van elk moment

De walking collectie van Grisport biedt een groot aanbod aan lage wandelschoenen. Deze zijn perfect voor een wandeling in het bos of als je samen op pad gaat tijdens een wandelevenement. Ervaar het ultieme draagcomfort.

Lees het verhaal

Stevige laarzen
voor het buitenleven

Grisport heeft de ultieme outdoor laarzen ontwikkeld. Modieus en praktisch tegelijk. Ze zijn perfect voor een dag in de tuin of voor een stevige wandeling in het bos. Sterke laarzen, met de eigenschappen van een wandelschoen.

Lees het verhaal

De natuur verkennen met de juiste wandelschoen

Wijk jij graag af van de gebaande paden? De Hiking schoenen van Grisport zijn het ideale schoeisel voor meerdaagse wandeltochten of wandelingen door de natuur. Ze hebben een hogere schacht en een goed profiel. Een stevige allround wandelschoen voor avontuurlijke wandelaars.

Lees het verhaal

Verken indrukwekkende landschappen met de perfecte bergschoen

Een wandelavontuur in de bergen of een tocht op ruw terrein met zware bepakking? Dan is de Trekking collectie van Grisport de beste keuze. Kies uit een groot aanbod bergschoenen voor dames en heren.

Lees het verhaal

De perfecte schoen
voor dagelijks gebruik

Wil jij de kwaliteit van Grisport ook in het dagelijks leven ervaren? De Active collectie is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Uniek draagcomfort en modieus tegelijkertijd.

Lees het verhaal

VERKOOPPUNTEN

Bent u op zoek naar een bepaald model of heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste wandelschoen? Via de store locater vindt u een Grisport verkooppunt bij u in de buurt.

Zoek verkooppunten
DISTANCE 56 KM. | WALKING TIME 6:34:50 H. | ELEVATION 2.360 M. | DESTINATION UNKNOWN