Naar menu

Kies jouw collectie

Hoe kies ik de juiste wandelschoen?

Tijdens je zoektocht naar de juiste wandelschoen, kom je er waarschijnlijk al snel achter dat wandelschoenen in verschillende categorieën worden ingedeeld. Ben je een ervaren wandelaar, dan weet je vast welk type schoen bij jouw voet en wandelingen past. Ben je nog niet zo ervaren? Dan helpen deze categorieën je op weg naar de juiste wandelschoen. Bij elke schoen op onze website staat de categorie waar de schoen in valt weergegeven.

ABC-indeling

Het gebied waar je wandelt, bepaalt welk type wandelschoen je nodig hebt. De ABC-indeling kijkt naar het gebied en het soort ondergrond. A staat voor een licht en soepel model en categorie C voor technisch en robuust.

Grisport’s tip: Wandel je in zowel binnen- als buitenland en op verharde als onverharde paden? Dan is een A/B schoen een goede allround wandelschoen.

Grisport’s tip: Beklim jij de hoogste bergtoppen of zijn rotsen en gletsjers jouw uitdaging? Kies dan voor een categorie C schoen.

Wat is jouw wandelwereld?

De schoenencollectie van Grisport is verdeeld in verschillende werelden. Hiermee maken we inzichtelijk welke wandelschoen past bij jouw type wandelingen. Want elke wandelaar heeft zijn eigen verhaal, voorkeuren en lifestyle. Per wereld geven we aan welke categorie van de ABC-indeling erbij aansluit.

Wil je meer weten over het kiezen van de juiste wandelschoen? Kijk dan in onze store locator voor een verkooppunt bij jou in de buurt.