Naar menu

Kies jouw collectie

Technische systemen: het Heel Support System & R-System

Een wandelschoen kies je niet zomaar. Waar persoonlijke voorkeuren en gebruiksmomenten flink variëren is dat niet anders als je kijkt naar technische specificaties en uitwerking. Het loont dan ook om je hierin te verdiepen en diverse opties te vergelijken.

Grisport blijft wandelschoenen altijd doorontwikkelen. Kijken waar verbetering mogelijk is, zoeken naar extra comfort of vernieuwde materiaalkeuze.

Een wandelschoen heeft een aantal onmisbare eigenschappen. Dit is goede demping, voldoende stabiliteit en sterke ondersteuning van de voetholte en de hiel. Grisport maakt voor de wandelschoenen en -laarzen gebruik van een aantal systemen om deze eigenschappen te verzekeren. Hieronder lichten we deze technische systemen toe om een compleet beeld te geven.

Heel Support System®

Een van de sterke eigenschappen van Grisport wandelschoenen is het zelf ontwikkelde Heel Support System® dat in de schoenen is verwerkt. Dit is een extra versteviging in de hiel van de wandelschoen. Dit Heel Support System® omsluit de hiel en geeft daardoor maximale stabiliteit en ondersteuning bij het afwikkelen van de voet. Een bijkomend voordeel van dit systeem is dat de wandelschoen mooi vormvast blijft, ook na vele wandelkilometers. Het Heel Support System is in zowel lage als hoge wandelschoenen verwerkt.

R-System

Eén van de andere technieken die Grisport gebruikt in de wandelschoenen is het zogenaamde R-system. Het R-system is een zeer sterke cambreur gemaakt van nylon.

Als gevorderd wandelaar ken je deze term vast wel, voor wie deze term niet kent zullen we het extra toelichten. De cambreur bevindt zich in een tussenlaag van het voetbed, onder de voetholte en het loopt door tot onder de hak, en zorgt voor stabiliteit. Dit geeft de wandelschoen meer torsiestijfheid en het zorgt eveneens voor een correcte afwikkeling van de voorvoet.

Test & vergelijk

Ga vooral modellen vergelijken, passen en uitproberen. We hopen met deze informatie al tekst en uitleg te geven bij de verschillende termen en technieken waar gebruik van gemaakt wordt bij Grisport.