10 handige outdoor life hacks die wel eens van pas kunnen komen
We hebben ze allemaal wel eens voorbij zien komen op Facebook, Instagram of Pinterest: Life Hacks. Life hacks zijn handige tips en tricks die je leven een stukje makkelijker maken. Speciaal voor jullie hebben wij uitgezocht welke outdoor life hacks er allemaal zijn en hebben ze voor je op een rijtje gezet. De volgende keer dat jij gaat kamperen zullen ze zeker van pas komen. De meeste materialen die je nodig hebt zal je waarschijnlijk al in huis hebben, het enige wat je soms moet doen is wat knip en knutsel werk.
1. Douchemuts om je schoenen in te doen
Vieze schoenen na het wandelen maar moet je weer snel je koffer of backpack pakken? Neem een douchemuts mee om je schoenen in te doen. Zet ze naast elkaar en trek de muts over de zolen. Zo blijft de rest van je kleding en spullen schoon.
2. Melkfles als lantaarn
Deze tip is handig als je s ’avonds in je tent zit en nog even wat wilt lezen. Gebruik een witte lege melkfles (zo’n grote jerrycan) als lantaarn door je hoofdlamp eromheen te binden. Zo verlicht je gemakkelijk de kleine ruimte.
3. De belangrijkste EHBO spullen in een beker
Een EHBO trommel is wat overdreven om mee te nemen voor een korte kampeertrip, maar een enkele pleister is misschien iets te roekeloos. Een handige tip is om een aantal van de belangrijkste items mee te nemen in een waterdichte beker: een paar pleisters, enkele steriele doekjes, mini pincet, schaar en wat bandage met tape. Zo neem het niet te veel ruimte in je tas in en blijft het droog bij regenachtige omstandigheden.
4. Chips ter vervanging van aanmaakblokjes
Wist je dat Doritos (en de meeste andere chips) brandbaar genoeg zijn om er een barbecue of kampvuur mee aan te steken? Wij ook niet! Maar eigenlijk is het logischer dan je denkt. Chips is namelijk gebakken in vet en vet brand. Ook bevat chips koolwaterstof dat op een bepaalde temperatuur brand. Neem dus de volgende keer als je gaat kamperen een zak chips mee: goed voor een mooi kampvuur en een lekkere snack.
5. Kruiden in Tic-Tac doosjes
Wil je kruiden mee op jouw outdoor camping trip maar wil je niet 10 potjes meezeulen? Vul dan kleine Tic-Tac doosjes met de kruiden die je lekker vindt. Veel lichter en kleiner en daardoor makkelijker om mee te nemen. Voor een korte reis kun je ook een klein medicijnendoosje met aparte klepjes gebruiken.
6. Waskrijtjes als kaarsjes
Om een romantische sfeer te creëren op vakantie doe je meestal kaarsjes aan. Maar kaarsen neem je niet zo snel mee in je backpack en ze zijn doorgaans erg zwaar. Kleine waskrijtjes bieden een oplossing! Ze branden tot wel 30 minuten en wegen bijna niets. Zet ze op een bordje of in de aarde en steek het puntje aan (let op: kijk uit met vuur in droge en dorrige omgevingen).
7. Bijenwas om katoenen schoenen waterproof te maken
Je gaat op campingtrip en je wilt naast je zware wandelschoenen ook wat lichte schoenen mee. Het weer is echter onvoorspelbaar en het kan nog wel eens gaan regenen. Neem dan een blokje bijenwas mee, deze kun je gebruiken om je (katoenen) schoenen in te smeren waardoor ze waterafstotend worden.
8. Grote zip-lock zak als kussen
Mis jij met het kamperen een kussen op jouw kampeermatje? Gebruik dan een grote zip-lock zak als kussen. Lucht erin, dicht doen en klaar is kees. Het fijne aan dit kussen is dat hij zonder lucht (bijna) geen ruimte inneemt in je backpack.
9. Een lepel van een gebruikte frisdrank fles
Deze life hack vraagt een beetje knutselwerk. Pak een gebruikte petfles en knip van de onderkant en zijkant een vorm van een lepel. De ronding van de onderkant is het schepgedeelte van de lepel. Knip vanuit deze ronding door naar boven langs de zijkant van de fles om het handvat te maken. Met een aansteker of schuurpapiertje verwijder je de scherpe randjes.
10. Kleding oprollen in plaats van vouwen
We zijn gewend om onze kleding op te vouwen dus doen we dit ook als we onze backpack of koffer inpakken. Maar wist je dat je met het oprollen van je kleding een heleboel ruimte bespaart? Geloof je ons niet, test het zelf! Het resultaat zal je verbazen.