Naar menu

Kies jouw collectie

Dit is waarom wandelschoenen beter lopen dan sneakers

Wandelen is uitgegroeid tot volkssport nummer 1: in de thuiswerkpauze, na het eten en in het weekend. Het is gezond en ideaal om bij te praten met vriendinnen. Trek wel goede wandelschoenen aan als je de deur uitgaat en liever geen sneakers. Je hebt dan meer grip en stabiliteit, en bovendien heb je minder kans op blaren, blessures en vermoeide voeten.

De nieuwe wandelschoenen Arizona Mid van Grisport zijn een goede keuze. Die draag je voor korte, maar zeker ook langere wandelingen, of je nu je 10.000 stappen wil halen of meer. De schoen is speciaal ontwikkeld voor dames. Je voeten blijven fit omdat hij veel demping en veerkracht geeft. Omdat het oog ook wat wil is de wandelschoen trendy en sportief uitgevoerd met een lichte zool.

Waterdicht en ademend

Dankzij de uitstekende polstering is de binnenkant van de schoen zacht op de juiste plaatsen zodat drukpunten worden voorkomen. De halfhoge schacht geeft veel stabiliteit en dankzij de stalen veterhaken trekken de stevige veters soepel aan. Zo vormt de schoen zich perfect om je voet.

De schoen is gemaakt van hydro-leer met een waterproof membraam dat ervoor zorgt dat hij waterdicht is en toch optimaal ademt. Door de toplaag met antislipstructuur schuift je sok niet heen en weer in de schoen en blijft hij extra goed om je voet zitten. De extra grip op zowel droge als natte ondergrond heeft de Arizona te danken aan de Vibram Evolution zool.

De voordelen op een rijtje:

1. Stabiliteit – met name op onverhard terrein bieden wandelschoenen meer stabiliteit. Dat komt door de stevige cambreur, de nylon verbinding tussen de hiel en de voorvoet.

2. Comfort – een wandelschoen heeft meer demping dat andere type schoenen. De ‘dreun’ die je lichaam krijgt bij iedere stap die je zet, wordt beter opgevangen.

3. Grip – wandelschoenen bieden meer grip dan sneakers, door het profiel en de Vibram buitenzool die van harder rubber is dan sneakers of hardloopschoenen.

4. Waterdicht – een onverwachte regenbui of plassen op de route? Het membraan in de wandelschoen houdt je voeten droog en zorgt tegelijk voor goede ventilatie.

5. Minder belastend – je gewrichten, pezen en spieren worden minder belast met wandelschoenen dan op andere schoenen.

Zo zie je maar, er zijn genoeg redenen om je voeten een goede wandelschoen te gunnen. En de schoenen van Grisport gaan ook nog eens jarenlang mee. Daarmee zijn wandelschoenen dus ook duurzamer dan sneakers. Dat zijn veel dagen wandelplezier.