Naar menu

Kies jouw collectie

Essentials voor wandelaars

Wat je meeneemt tijdens je wandeling is natuurlijk van heel wat factoren afhankelijk. Hoever ga je wandelen? Welk weer kun je verwachten? Ben je in eigen land of staat er een wandelvakantie op de planning? Bekend terrein of een nieuwe omgeving? Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ga je een flinke wandeling maken? Dan is dit lijstje met essentials onmisbaar.

Navigatie

Bij een wat kortere wandeling op bekend terrein is je smartphone hier heel geschikt voor, die heb je vaak toch wel bij je. Ga je een langere route wandelen dan raden we wel echt een GPS aan, die werkt nauwkeuriger en heeft beter bereik.

Tijdens een wandelvakantie in het buitenland is zelfs de oldschool wandelkaart slim om mee te nemen, altijd een back-up om op terug te vallen en het geeft goed inzicht in afstanden en hoogtes.

EHBO kit

Een klein setje is altijd verstandig om bij je te hebben, of je nou een lange of korte wandeling gaat maken. Er kan altijd iets gebeuren en soms kost het best wat tijd voordat je hulp hebt of weer thuis bent. Daarom is het goed op een aantal dingen standaard bij je te hebben, denk hierbij aan: desinfect, verband en pleisters en pijnstilling zodat je bij verwondingen altijd de eerste verzorging kan doen. Daarnaast is het slim om blarenpleisters bij je te hebben en een anti-insect middel. Zo ben je voorbereid op kleine ongelukjes en vervelende situaties.

Zon- / regenbescherming

Afhankelijk van je locatie, het seizoen en de weersverwachting, maar denk altijd aan zonbescherming. Ga je bijvoorbeeld op hoogte wandelen? Dan kun je ook verbranden als de zon niet schijnt.

Naast zonbescherming is het ook goed om te denken aan regenbescherming. In het najaar kan het regelmatig voorkomen dat je een regenbui moet trotseren. Met onze tips wordt wandelen in de regen een feestje!

Water

Water, water en nog meer water. Dit is heel voor de hand liggend, toch gebeurt het vaak dat er te weinig water mee gaat tijdens het wandelen. Bij normale omstandigheden moet je zo’n  ½ liter per uur rekenen. Is het veel warmer of ga je heel lang wandelen, kijk dan naar de mogelijkheden om natuurlijk water te zuiveren. Dit kan met tabletjes of een filter, op deze manier kun je veilig genoeg drinken en het scheelt heel wat gewicht.

Snacks

Omdat je nooit zeker weet of je onderweg iets tegenkomt en hoe lang je precies onderweg bent, is het slim om altijd wat extra’s in je tas mee te nemen. Als je een flinke wandeling gaat maken moet je natuurlijk zorgen voor voldoende energie, er zijn verschillende repen die weinig ruimte kosten maar veel energie op leveren!