Naar menu

Kies jouw collectie

Grisport: een stap naar duurzaamheid

Van de natuur genieten kan op allerlei manieren, maar het wordt nog mooier als je op jouw eigen manier wat terug kunt geven aan de natuur. Zo kan je jouw voetafdruk op de wereld verkleinen door bewust te eten, zuinig om te gaan met energiebronnen en door zo min mogelijk afval te produceren. Nog een manier om duurzamer te leven is door bewust te kopen.

WEET WAAR HET VANDAAN KOMT

Als je een paar wandelschoenen gaat kopen, let jij dan op hoe ze tot stand zijn gekomen? Zijn ze gemaakt in Azië, of dichterbij in Europa? De schoenen van Grisport worden lokaal geproduceerd in Italië. Dit houdt in dat de schoenen een minder lange afstand (vervuiling!) afleggen alvorens ze in de winkels belanden. Ook de grondstoffen voor de schoenen, zoals leer en rubber, worden in Europa geproduceerd.

WEET HOE HET GEMAAKT IS

Er zijn talloze fabrieken wereldwijd die 24 uur per dag draaien om te kunnen voldoen aan onze vraag naar spullen. Maar hoe gaan zij om met energieverbruik en de uitstoot die ze veroorzaken bij de productie? Onze fabriek draait voor een groot deel op zonne-energie middels panelen op de daken van de fabriekshallen. De energie die opgewekt wordt door de panelen is goed voor zo’n 70% van de  kracht die nodig is bij de productie.

WEET WELKE MATERIALEN GEBRUIKT ZIJN

Wandelschoenen, en nog veel meer items voor dagelijks gebruik, worden samengesteld van allerlei verschillende materialen. Ga je helemaal terug naar de basis van al deze onderdelen, dan zie je pas waar allemaal aan gedacht moet worden tijdens het ontwerp van een wandelschoen. En deze materialen worden op hun beurt ook weer geproduceerd. Zodoende selecteert Grisport alleen materialen op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

WEET WAT JE NODIG HEBT

Wat kan je meer doen om nóg duurzamer te leven? Laat jezelf goed informeren over welke schoen je nodig hebt! Eerder in dit magazine heb je jezelf kunnen inlezen over het kiezen van de juiste wandelschoen. Heb je er eentje gevonden? Spring op de fiets of pak de trein naar de outdoor winkel, pas en test de schoen zodat je zeker weten de juiste hebt. Retourneren is namelijk niet alleen onhandig, maar ook belastend voor het milieu!


Uitgelichte duurzame wandelschoenen