Naar menu

Kies jouw collectie

Wandelschoenen: hoog vs. laag

Na vele wandelingen op je sneakers heb je besloten om te kiezen voor comfort: je gaat wandelschoenen kopen! Maar dan… het aanbod in wandelschoenen is enorm. Is een laag model geschikt voor jouw wandelingen? Of past een wandelschoen met een hogere schacht toch beter bij je? Wij leggen je uit wat het verschil is en welke wandelschoen het beste bij jou past.

Voordat je een wandelschoen aanschaft is het belangrijk te bedenken waar jij het liefst wandelt. De ondergrond van jouw wandelgebied is namelijk erg belangrijk bij de keuze van jouw ideale wandelschoen. Wandelschoenen zijn ingedeeld in verschillende categorieën. Hier lees je meer over in ons artikel ‘Categorieën wandelschoenen: Hoe kies je de juiste categorie?’.

Lage wandelschoenen

Lage wandelschoenen zijn het meest geschikt voor wandelingen over verhard of licht onverhard terrein. Het lage model zorgt voor veel bewegingsruimte, maar biedt minder steun bij zijwaartse bewegingen op ongelijke ondergronden. Daarnaast zijn lage wandelschoenen licht in gewicht en zitten ze comfortabel. Dit model schoen is ideaal voor wandelevenementen, stedentrips of korte tot middellange bos- en strandwandelingen. Ook zijn ze perfect voor een blokje om tijdens je dagelijks wandeling. Een ander voordeel is dat de lage modellen vaak een casual look hebben. Wat betekent: het comfort van een wandelschoen, maar de look van een casual schoen of sneaker.

Hoge wandelschoenen

Grisport wandelschoenen met een hoge schacht, te herkennen aan ‘Mid’ in de naam, zijn het meest geschikt voor heuvelachtige gebieden en onverharde of ongelijke ondergronden. De hogere schacht biedt stabiliteit aan je enkels en de schoenen zijn ontworpen met het oog op demping. Maak je graag stevige wandelingen door de natuur, waarbij je verschillende ondergronden tegenkomt? Kies dan voor een (middel)hoge wandelschoen. De zolen bieden voldoende demping tijdens jouw wandeling op onverharde paden. De zool is daarbij schokabsorberend, buigzaam en de slijtzool heeft een goed profiel voor stevige grip.

De verschillen op een rijtje

Het grootste verschil tussen de lage- en hoge wandelschoenen is de steun die de schoen biedt en de ondergrond waar jij je wandelavonturen maakt. In onderstaande tabel zetten wij de verschillen nog even naast elkaar.

Lage wandelschoenenHoge wandelschoenen
Licht in gewichtLicht in gewicht met een meer-technische constructie
Geschikt voor verhard/ licht onverhard terreinGeschikt voor onverharde of ongelijke ondergronden
Bieden weinig steun rondom de enkelsBieden veel steun rondom de enkels
Zorgen voor veel bewegingsruimte tijdens het wandelenZijwaartse bewegingen en schokken worden opgevangen
Zijn koeler in de zomerZijn warmer in de winter
Geschikt voor een blokje om of een korte wandelingGeschikt voor stevige wandelingen door de natuur
Hebben een zachte en soepele zoolHebben een sterke en stugge zool

Grisport heeft zowel lage- als hoge (Mid) wandelschoenen in de collectie. Ben jij op zoek naar jouw ideale wandelschoen? Vind via de storelocator de verkooppunten bij jou in de buurt.