Naar menu

Kies jouw collectie

Wandelschoenen voor kinderen: stoer comfort in het bos

Eropuit met het hele gezin, dat is toch het fijnste wat er is? Maar hoe zorg je ervoor dat niet alleen jij geniet van de wandeling? Elke ouder zal zo’n moment herkennen: na enkel de straat uit te zijn, zijn de kids moe en hebben ze écht geen zin meer in de wandeling. In dit artikel vertelt Britt van daytripswithkids hoe de wandeling voor iedereen een succes wordt!

Als ouder van twee kinderen van 9 en 13 jaar heb ik ondervonden dat wandelschoenen een grote rol spelen in dat succes. Vaak dragen kinderen sneakers, maar deze schoenen zijn minder geschikt voor lange wandelingen. Dit kom omdat de schacht van de schoen te weinig steun biedt aan de voet. Ze krijgen dan pijn aan hun voeten, knieën en zelfs rug wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor het wandelplezier. Een goede wandelschoen biedt deze ondersteuning wel, waardoor kinderen minder snel vermoeid raken tijdens het wandelen.

Als je aan mijn kinderen vraagt waarom ze graag wandelschoenen dragen, zal mijn 9-jarige antwoorden: “Om in de plassen te kunnen lopen.” Een goede wandelschoen is waterdicht of toch minstens waterafstotend, waardoor je als ouder niet hoeft te vrezen dat je kind natte voeten krijgt tijdens wandelingen door nat gras of modderpaadjes. En ook hier is steun van de voet één van de redenen om wandelschoenen te verkiezen boven regenlaarzen als het gaat om lange wandelingen. Een andere reden is dat wandelschoenen ademend zijn en dus zorgen voor minder transpiratievocht. Dus geen zweetvoetjes!

Mijn 13-jarige zal je vertellen dat wandelschoenen er heel stoer uitzien en helpen bij het klimmen op rotsen en glibberige boomstammen. Kinderen zijn gek op klimmen, klauteren en rennen. Een goede wandelschoen zorgt voor grip en voorkomt onverwachte glijpartijen. Iets wat niet alleen kinderen, maar ook hun ouders belangrijk vinden.

Wij mochten als merkambassadeur van Grisport het nieuwe premiummodel uittesten: de Utah Mid wandelschoen. We trokken naar het bos en onderwierpen de schoenen aan enkele zware testen.

Na enkele meters in het bos kwamen we op een modderpaadje met plassen. Als snel werd duidelijk dat het waterproofmembraam van de Utah Mid wandelschoen perfect werkt! En blijft werken want de voeten van de kinderen waren na een wandeling van een uur nog steeds droog. Het hydro-leer waaruit de schoen vervaardigd is, zorgt ervoor dat de schoen ademend is dus geen zweetvoetjes te bespeuren.

Volgende test: onverwachte glijpartijen. Tijdens de wandeling klommen de kinderen op boomstammen, rotsen en allerlei houten speeltuigen. De Vibram Evolution zool van de Utah Mid zorgt voor meer dan voldoende grip. Lopen door zand, nat gras en modder: geen probleem!

Er werd niet geklaagd over pijnlijke voeten want de dempende tussenzool en de nieuwe, doorontwikkelde inlegzool zorgen voor veel comfort.  De inlegzool heeft een toplaag met antislipstructuur waardoor je sok niet heen en weer schuift in de schoen en extra goed blijft zitten om je voet.  De beproefde polstering en volledig lederen tong van de Utah Mid wandelschoen zorgen ervoor dat de binnenkant van de schoen zacht is op de juiste plaatsen zodat drukpunten worden voorkomen. Of zoals zijn kinderen zeiden: “Alsof je op wolkjes loopt!”. Dus wil jij ook graag leuke wandelingen maken met jouw kinderen? Schaf ze dan zeker een paar goede wandelschoenen van Grisport aan!

Inspiratie vind je op onze Instagram-account @day_trips_with_kids.  

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Britt Jonckers (@day_trips_with_kids)