Naar menu

Kies jouw collectie

5 wandeltypes: welke ben jij?

VIND EN WIN JOUW IDEALE WANDELSCHOEN

Een blokje om, strandwandeling, stedentrip of wandelevenement…
Voor iedereen die graag wandelt, is het dragen van wandelschoenen belangrijk. Goed passende wandelschoenen ontlasten je gewrichten en bieden je voeten de juiste steun. Bovendien heb je minder kans op blaren, blessures en vermoeide voeten.

Ontdek welk type wandelaar jij bent en welke Grisport schoenen uit de nieuwe zomercollectie bij jouw wandeling passen. Lees verder en doe mee met de winactie.

Doe maar een ommetje

Ontspanning, fit en gezond blijven en ‘er even tussenuit’ zijn jouw belangrijkste wandelredenen. Je wandelt het liefst met mooi weer, hoewel je ook tot deze categorie behoort als je dagelijks met je hond een blokje om doet. Juist als je regelmatig wandelt, al is het een korte afstand, is het extra belangrijk om goede schoenen te dragen. Het grootste deel van jouw wandeling loop je op verharde ondergrond, dus een goede demping kun je wel gebruiken. De zool van Grisport wandelschoenen is speciaal ontwikkeld voor wandelen: flexibel bij de bal van je voet en comfortabel dankzij de PU-tussenzool. De nieuwe collectie heeft bovendien een sportieve uitstraling, zo wandel je gerust even door naar de supermarkt.

Avontuurlijk is mijn tweede naam

Wekelijks een nieuwe wandeling, in de omgeving of wat verder weg. Jij hebt je mobiel of camera vol staan met mooie natuurfoto’s. Jouw wekker gaat extra vroeg om de vogels te horen fluiten of om mistige weilanden te fotograferen. De waterdichtheid van jouw wandelschoenen is een pré. Kies daarom voor een Grisport wandelschoen met Spo-Tex of Waterproof voering: ze houden je voeten droog en hebben een ademend vermogen dankzij de microscopische gaatjes in het membraan. Ook heel belangrijk: de stabiliteit van je schoenen. De nieuwe collectie is speciaal ontworpen om op zowel verhard als licht-onverhard terrein goed comfort te bieden. Staat je volgende wandeling alweer gepland?

Cultuur-figuur

Ga je het liefst op stedentrip of bezoek je regelmatig een museum? Dan behoor jij in de categorie culturele wandelaar. Je wandelt het liefst een betrouwbare route en je hebt een lijstje must-sees van iedere stad. Op je citytrip en dagje weg is de cambreur in je wandelschoen heel belangrijk, die zorgt voor voor de stevigheid en stabiliteit van de zool en voorkomt vermoeide voeten. Tijdens het wandelen zet je voornamelijk af met je voorvoet, terwijl een sneaker of hardloopschoen over de hele schoen even flexibel is. Ook op je dagje uit kom je het liefst wel leuk voor de dag. Dat komt goed uit: de schoenen van Grisport hebben een zomerse casual look.

Ik wil de wereld zien

Wandelen staat in de top 3 van reisactiviteiten voor vakantie in 2023. Logisch volgens jou! Je komt tot rust bij mooie uitzichtpunten en gaat de uitdaging aan om die bergpas te beklimmen, het ultieme gevoel van vrijheid. Jouw backpack wordt gevuld met enkele basics en daar mogen lichtgewicht wandelschoenen natuurlijk niet aan ontbreken. Is de waterdichtheid minder belangrijk, kies dan voor een schoen met Gri-Air voering voor een extra ademend vermogen. Wel zo prettig! De nieuwe modellen van Grisport hebben bovendien een tong van lycra: super licht en heerlijk zacht.

Kilometervreter

Je bent een echte kilometervreter als je LAW’s loopt en meedoet aan wandelevenementen of meerdaagse routes. Je zoekt een sportieve uitdaging om je conditie op peil te houden. En natuurlijk houd je flink de pas erin, extra belangrijk dus dat je schoenen slijtvast zijn. Daar kun je vanuit gaan bij Grisport dankzij de Vibram zool. Jij loopt zo weg op de Grisport Premium collectie. De wandelschoenen hebben een uitstekende polstering, waarmee drukpunten worden voorkomen. Dankzij de Waterproof voering blijven je voeten ook droog als er een plensbui op je route voorspeld wordt.


De winnaar van de maand augustus is HK. Reis en is per e-mail op de hoogte gebracht.