Naar menu

Kies jouw collectie

Brabantse Biesbosch

Denk je aan de Biesbosch, dan zie je al gauw beelden van rondvaartboten, gordijnen van muggen en misschien wel bevers en visarenden. Een ding is zeker; wandelaars passen niet in dit plaatje… tot nu toe. Langs de randen van de Brabantse Biesbosch zijn prachtige wandelingen te maken!

Brabantse Biesbosch: zandbanken, riviereilanden en rietvelden

Met zijn rijke geschiedenis laat de Biesbosch – het natuurgebied vlakbij Dordrecht – je kronkelende  kreken, watertjes, rietvelden en wilgenbossen zien. Sinds mensenheugenis woonden er vissers en boeren op hoger gelegen zandbanken en rivierduinen in het gebied van Maas en Waal. Maar bij een hevige noord-westerstorm in 1421 waren de dijken bij de twee rivieren niet bestand tegen de kracht van de natuur. Sindsdien heeft het water ruimbaan tussen Werkendam en Lage Zwaluwe.

Om er te komen pak je een van de pontjes bij Kop van ’t Land of Lage Zwaluwe. Vervolg je weg door de drassige gebieden, waterdichte schoenen zijn aanbevolen! Van een kort ommetje over verharde paden tot lange struintochten door drassig wetland: wandelen door de Biesbosch is een belevenis. Vergeet vooral je verrekijker en camera niet mee te nemen.

Wist je dat?

Op diverse plekken langs de wandelroutes staan picknicktafels waar je tijdens je tocht even kan genieten van een broodje of een kop koffie.

IN ‘T KORT:

Afstand: De wandelingen variëren van 1,5 tot meer dan 20 km
Info: np-debiesbosch.nl