Naar menu

Kies jouw collectie

De duurzame vakantie

Wist je dat Grisport schoenen duurzaam worden gemaakt? De schoenen worden namelijk geproduceerd op zonne-energie. Een duurzame vakantie begint dus al bij het kopen van Grisport schoenen! We worden ons steeds bewuster van schoon leven: minder uitstoot en vervuiling. Door zuinig om te gaan met onze energiebronnen en bewuste keuzes te maken, laten we de natuur zo achter zoals wij haar kenden. De natuur zoals hopelijk de generaties na ons ook kunnen genieten van al haar pracht.

Duurzaam is duur?

Vaak denken we dat duurzaam ook meteen meer geld kost. Gelukkig is dat helemaal niet het geval! Denk bijvoorbeeld aan korting op treinkaartjes in daluren, of kamperen bij de boer in binnen- en buitenland. Wil je naar een verre bestemming? Ga dan voor een ecobestemming, daarover lees je rechts meer. Kijk goed naar de prijzen van online vliegtickets. Ticketprijzen verschillen per maand en soms maakt één dag later of eerder vertrek een wereld van verschil.

Duurzaam naar je bestemming

We kiezen vaak het transportmiddel dat het meest voor de hand ligt en in veel gevallen is dat de auto of het vliegtuig. Soms ontkom je er niet aan, maar het zijn wel de meest vervuilende vervoersmiddelen op aarde. Heb je de mogelijkheid om voor een ander transportmiddel te kiezen doordat je dichtbij of in de buurt van je bestemming blijft? Kies dan voor de trein of, wanneer het kan, de fiets! Het leuke aan met de trein en fietsen is dat je langs heel andere plaatsen komt op weg naar je bestemming. Daarbij is fietsen natuurlijk helemaal handig: het is gratis én gezond!

Ecobestemmingen wereldwijd

Je hoeft niet dichtbij te blijven om duurzaam te zijn: vliegen ontkom je soms niet aan. Maar kies dan wel een ecobestemming! Dit zijn bestemmingen, dichtbij en ver weg, die er alles aan doen om toeristen op een verantwoorde manier van de natuur te laten genieten. De landen spenderen geld afkomstig uit het toerisme aan bescherming van de natuur en duurzame projecten. Enkele voorbeelden van ecobestemmingen zijn: de Azoren, IJsland, Costa Rica, Kenya, Palau en Noorwegen…

Lokale specialiteiten

Oké, je hebt een bestemming gevonden, maar hoe verder? Ontdek de omgeving op de fiets of te voet en zie wat de lokale natuur te bieden heeft. Kijk ook of er een lokale markt is met streekproducten! Het is niet alleen lekker om lokaal te eten, maar je steunt de lokale boeren ermee. Dan hoeven we het waarschijnlijk niet te zeggen, maar voor de zekerheid… Laat geen vuil achter tenzij het in de vuilnisbak is en ga zuinig om met water. Verblijf je in een hotel? Licht uit als je weggaat, kraan dicht tijdens het tandenpoetsen en gebruik handdoeken vaker dan één keer, thuis doe je het tenslotte ook…