Naar menu

Kies jouw collectie

Door de duinvalleien van Zuid-Kennemerland

De Noord-Hollandse kust! Onder de rook van Amsterdam en de staalfabriek van Velsen-Noord ligt Nationaal park Zuid-Kennemerland. Wij lichten onze favoriete route voor je uit: de binnenduinrand! Een prettige 9,5 kilometer langs duin en vallei met onderweg veel moois. Is het warm of ben je met kinderen? Koel lekker af in ‘t Wed! Bij deze wandeling staat genieten van de natuur voorop, kijk om je heen en zie de variatie aan prachtig gekleurde mossen en kruiden…

Voordat we beginnen is het handig om te weten dat je Konikpaarden en Schotse Hooglanders tegen kunt komen. Kom je er eentje tegen? Niets aan de hand, ze vinden hun eten interessanter dan wandelaars. Passeer ze met een ruime bocht en vervolg je route. Voeren en aaien is een dikke no-go! Echt waar, niet doen.

Vanaf Koevlak loop je naar ‘t Wed en volg je de gele paaltjes voor de gehele route. Deze gaat via de binnenduinrand door duinvalleien. Tijdens de wandeling kom je twee uitzichtpunten tegen: Konijnenberg en Starreberg. Starreberg is de showstopper van dit verhaal; met een prachtig panorama uitzicht vergaap je je aan de natuurlijke overgangen van de binnenduinrand in het oosten, de duinstruwelen in het midden en de zeereep in het westen. Fotomomentje? Zeker weten!

Wist je dat?

PWN tot aan 2002 de Kennemerduinen voor waterwinning gebruikte?

IN ‘T KORT:

Afstand: 9,5 kilometer
Beginpunt: Bezoekerscentrum Kennemerduinen (Koevlak)
Routekleur: Geel