Naar menu

Kies jouw collectie

Het avontuur vastleggen: fotografie

Tegenwoordig wordt (bijna) alles vastgelegd. Want hoe leuk is het om aan het thuisfront te laten zien waar je bent geweest en hoe mooi het daar was? Waar vroeger een camera nodig was voor mooie plaatjes, is de smartphone op dit moment een goede vervanger. Simpel mee te nemen, makkelijk te bedienen en plaatjes kunnen direct gedeeld worden op social media. Easy peasy, toch? Precies! En met deze tips van de Grisport Social redactie kan jij zomaar een nieuwe Insta-celeb worden!

Een stille hand

Het maken van een goede foto begint bij het stilhouden van de camera. Het is best vervelend als je mensen moet uitleggen wat er op de foto staat als je deze laat zien. Al helemaal als het aan iemand is die er nota bene bij was op het moment van de foto… Buiten is er veel moois te zien. Het voordeel van landschappen, bergen en bomen is dat ze niet bewegen. Neem dus rustig de tijd om stil te staan en een plaatje te schieten. Zorg dat je genoeg licht hebt en dat de lens schoon is. Tik vervolgens zachtjes met je vinger op het punt waar je de focus op wilt hebben en… klik!

Wild schieten

Lastiger is het om wild op de foto te zetten. Ben je die geluksvogel die een hert, everzwijn, vos, of een ander dier tegenkomt? Probeer uit beeld van het dier te blijven, want als ze je zien is het vaak al voorbij. Let niet op de zoom, foto’s kan je op je telefoon later bijsnijden zodat je het beeld dichterbij kunt halen. Beweeg langzaam en tik met je vinger op het beeldscherm zodat je de focus instelt. Klaar? Maak een paar foto’s achter elkaar, er zit altijd wel een goede tussen! Is de foto te donker? Download een app zoals Instagram om deze lichter te maken met filters en contrast aanpassingen.

Scherpe selfies

Ben je aan het wandelen, vraagt er iemand om een “selfie”… Maar toch, het zorgt voor de meest hilarische momenten en kan, achteraf, stiekem best leuk zijn. Bij het maken van een selfie is licht het belangrijkst. Buiten kan je daarom optimaal gebruik maken de zon! Zorg ervoor dat de zon pal achter je staat wanneer een selfie maakt om jezelf van je beste kant te (laten) zien.

Voel het moment

We leven in een tijd waarin we de smartphone, en het vastleggen van alles wat wij doen, bijna niet meer weg kunnen denken. Toch kan je je soms afvragen wat een foto waard is. Soms is het opnemen van het moment met alleen je ogen meer dan genoeg. Die strak blauwe lucht of de vogels die zich klaarmaken voor de zomer: het zijn onvergetelijke ervaringen die niet in beeld na te vertellen zijn. Daarom onze tip; probeer het moment niet alleen te zien, maar ook te voelen.

Laat ons via de Grisport social mediakanalen meegenieten van jullie wandelingen! Tag ons op Instagram via @grisport_nl of #GrisportNL en deel jouw foto’s van jouw avonturen op onze Facebook-pagina.