Naar menu

Kies jouw collectie

NS-wandelingen: per spoor de natuur in

Als wandelaar maak je de natuur van dichtbij mee en is het belang van natuurbehoud waarschijnlijk wel iets waar je aan hebt gedacht. Wandelen is een duurzame activiteit, maar je wil ook graag iets meer van Nederland zien dan alleen je eigen omgeving. Het bezoeken van natuurgebieden met de auto is een dilemma; duurzaam is het niet, maar hoe kom je er dan wel? De NS heeft het antwoord: NS-wandelingen! Deze routes zijn per trein bereikbaar en gaan van station naar station, waarbij je keuze hebt tussen verschillende afstanden en gebieden. We lichten er een aantal uit.

NOORD-HOLLANDS DUINRESERVAAT

VAN STATION CASTRICUM NAAR EGMOND AAN ZEE – 15KM
Bossen, velden, duinen en strand: deze wandeling heeft werkelijk álles! Tijdens je wandeling kom je door veel verschillende gebieden en loop je deels door een reservaat waarin Schotse Hooglanders en wilde paarden leven. Via het strand loop je naar het eindpunt in Egmond aan Zee waarvandaan je de bus kunt pakken naar Alkmaar.

DE BRETTEN

VAN STATION HALFWEG NAAR AMSTERDAM SLOTERDIJK – 10KM
Wandelen rondom Amsterdam? Dat kan! Deze route zit boordevol avontuur, want naast de kronkelpaadjes langs kanalen en over grasdijken vind je klimmuren en trekpontjes. Deze route is daarom erg geschikt voor oudere kinderen die houden van klimmen en klauteren. Let er wel op dat de paden drassig kunnen zijn na periodes met regen.

HART VAN HET GROENE WOUD

VAN STATION BOXTEL NAAR STATION BEST – 14,5KM
Bij de start in het bedrijventerrein van Boxtel vraag je jezelf af waarom we je hierheen hebben gestuurd, maar schijn bedriegt! Voorbij de Lennisheuvel is je wandeling alleen nog maar onverhard en loop je langs beekjes en stille bossen en kan je, met een beetje geluk, oog in oog komen te staan met een edelhert!

WEZEPSCHE HEIDE

VAN STATION WEZEP NAAR ZWOLLE – 7,5KM / 14KM / 16KM
Historische steden zijn altijd leuk om te bezoeken, zeker als je ze kunt afwisselen met paden over bos en heide. Het op de grens tussen Veluwe en IJsselvallei gelegen landgoed Molecaten heeft voor ieder wat wils in afstanden en bezienswaardigheden.