Naar menu

Kies jouw collectie

Op pad met je viervoeter

Zeg je hond, dan zeg je wandelmaatje! Minstens net zo enthousiast als jij gaat [insert hondennaam] elke wandeling weer met je mee. Het bos, de stad, de zee of duinen, elke omgeving is een feestje. We schreven al eerder een top 5 van mooie locaties om samen te wandelen met je viervoeter. In dit artikel vertellen we je meer over de ‘losloop-regels’ en de DoggyDating-app.

Mag mijn hond loslopen?

Het liefst neem je je hond mee tijdens elke wandeling die je maakt, maar dat is niet in elk gebied toegestaan. In buitengebieden mogen honden vaak loslopen, tenzij de gemeente anders heeft aangegeven. Waar honden aangelijnd moeten blijven, vind je vaak een bord waarop dit aangegeven staan. In veel natuurgebieden mogen honden niet loslopen in verband met wild. Wilde – maar ook boerderijdieren kunnen schrikken van honden. Ook is hondenpoep gevaarlijk voor koeien. De Neospora-parasiet kan weefselbeschadiging veroorzaken, met de kans op een ongeboren kalf.

Anders dan in bossen mogen honden op stranden en bij zwemwater vaak een gedeelte van het jaar loslopen. Honden zijn alleen toegestaan in het winterseizoen.

Samen wandelen?

Alleen op pad met je viervoeter heeft veel voordelen. Je kiest je eigen route, geniet van de natuur om je heen en hebt tijd om een goede podcast te luisteren. Toch is het ook juist lekker om met iemand op te lopen. Niet alleen voor jou, maar ook voor je hond. Honden leren met elkaar omgaan en hebben tijd om te socializen en te spelen. Precies voor deze momenten is de app ‘DoggyDating’ opgericht.

Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het hier om daten met andere honden. Het daten slaat in dit geval op het organiseren van speel- en uitlaatsessies voor je hond, maar ook voor jou. De app is al door meer dan 120 duizend mensen gedownload in Nederland en België, dus er is altijd wel een geschikte ‘date’ te vinden.

Heb je een wat oudere hond en wil je alleen oplopen met rustigere honden? Dat kan! Elke hondeneigenaar heeft namelijk eigenschappen van zijn hond ingevuld. Zo kun je vooraf checken of jouw hond matcht met die van een ander.  

Via de app kun je niet alleen doggy dates organiseren, het geeft ook de losloopgebieden in de buurt weer. Ook kun je hulp vragen of geven aan andere hondenbezitters of een DoggyAlert aanmaken wanneer jouw hond vermist is. Alle hondenbaasjes in de buurt krijgen dan een melding op de app.