toggler icon

GRISPORT: EEN STAP NAAR DUURZAAM

TERUG NAAR OVERZICHT

114° 50’W 35° 80’N

Van de natuur genieten kan op allerlei manieren, maar het wordt nog mooier als je op jouw eigen manier wat terug kunt geven aan de natuur. Zo kan je jouw voetafdruk op de wereld verkleinen door bewust te eten, zuinig om te gaan met energiebronnen en door zo min mogelijk afval te produceren. Nog een manier om duurzamer te leven is door bewust te kopen.

Weet waar het vandaan komt

Als je een paar wandelschoenen gaat kopen, let jij dan op hoe ze tot stand zijn gekomen? Zijn ze gemaakt in Azië, of dichterbij in Europa? De schoenen van Grisport worden lokaal geproduceerd in Italië. Dit houdt in dat de schoenen een minder lange afstand (vervuiling!) afleggen alvorens ze in de winkels belanden. Ook de grondstoffen voor de schoenen, zoals leer en rubber, worden in Europa geproduceerd.

Weet hoe het gemaakt is

Er zijn talloze fabrieken wereldwijd die 24 uur per dag draaien om te kunnen voldoen aan onze vraag naar spullen. Maar hoe gaan zij om met energieverbruik en de uitstoot die ze veroorzaken bij de productie? Onze fabriek draait voor een groot deel op zonne-energie middels panelen op de daken van de fabriekshallen. De energie die opgewekt wordt door de panelen is goed voor zo’n 70% van de  kracht die nodig is bij de productie.

Weet welke materialen gebruikt zijn

Wandelschoenen, en nog veel meer items voor dagelijks gebruik, worden samengesteld van allerlei verschillende materialen. Ga je helemaal terug naar de basis van al deze onderdelen, dan zie je pas waar allemaal aan gedacht moet worden tijdens het ontwerp van een wandelschoen. En deze materialen worden op hun beurt ook weer geproduceerd. Zodoende selecteert Grisport alleen materialen op basis van kwaliteit en duurzaamheid.

Weet wat je nodig hebt

Wat kan je meer doen om nóg duurzamer te leven? Laat jezelf goed informeren over welke schoen je nodig hebt! Eerder in dit magazine heb je jezelf kunnen inlezen over het kiezen van de juiste wandelschoen. Heb je er eentje gevonden? Spring op de fiets of pak de trein naar de outdoor winkel, pas en test de schoen zodat je zeker weten de juiste hebt. Retourneren is namelijk niet alleen onhandig, maar ook belastend voor het milieu!

114° 50’W 35° 80’N

De wereld
Van Grisport

De Grisport collectie is gesegmenteerd in de werelden van Walking, Hiking, Trekking, Boots, Travel en Active. Elke wereld heeft zijn eigen verhaal en identiteit. We kennen de passies en begrijpen waar het écht om draait tijdens een tocht door de stad, de bossen of de bergen. Zo bieden we niet alleen een high performance product, maar tegelijkertijd ook een schoen die naadloos aansluit bij uw lifestyle.

Over Grisport Zoek verkooppunten
114° 50’W 35° 80’N
high fidelity icon boots

Outdoor

Teramo Mid

De Teramo is nieuwe Hiking schoen in de collectie van Grisport. Het waterdichte Waterproof membraan is tussen de verschillende lagen van de schoen verwerkt en heeft een ademend vermogen.

Bekijk de Hiking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Siena Low

De Siena Low is een schoen uit de Walking collectie van Grisport. Deze allround wandelschoenen hebben een slank en sportief design.

Bekijk de Walking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

43601

De 43601 is speciaal ontwikkeld om ook in het dagelijks gebruik van topkwaliteit schoeisel te voorzien. De schoen biedt een uniek draagcomfort en is zeer licht in gewicht en helpt om de juiste positie te behouden tijdens het lopen en langdurig staan.

Bekijk de Active collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Anden

Deze stevige allround wandelschoenen hebben een hogere schacht, een goed profiel en bieden extra ondersteuning. De Anden is uitgevoerd met een Vibram zool. Deze staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen. De schoen is waterdicht en ademend.

Bekijk de Trekking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Viken

De Viken is een nieuw model in de Boots collectie van Grisport. Voor het leven buiten, om het huis en in de natuur is de Viken een sterke laars met de eigenschappen van een wandelschoen.

Bekijk de Boots collectie
114° 50’W 35° 80’N

De ideale wandelschoen voor op reis

Genieten van je vakantie, daar horen fijne schoenen bij. De schoenen uit de Travel collectie van Grisport zijn perfect voor dagelijks gebruik op reis, in de stad of voor een wandeling op licht onverhard terrein. Ze zijn licht en soepel, en bieden toch voldoende comfort voor een actieve dag.

Lees het verhaal

Geen wandeling is hetzelfde: geniet van elk moment

De walking collectie van Grisport biedt een groot aanbod aan lage wandelschoenen. Deze zijn perfect voor een wandeling in het bos of als je samen op pad gaat tijdens een wandelevenement. Ervaar het ultieme draagcomfort.

Lees het verhaal

Stevige laarzen
voor het buitenleven

Grisport heeft de ultieme outdoor laarzen ontwikkeld. Modieus en praktisch tegelijk. Ze zijn perfect voor een dag in de tuin of voor een stevige wandeling in het bos. Sterke laarzen, met de eigenschappen van een wandelschoen.

Lees het verhaal

De natuur verkennen met de juiste wandelschoen

Wijk jij graag af van de gebaande paden? De Hiking schoenen van Grisport zijn het ideale schoeisel voor meerdaagse wandeltochten of wandelingen door de natuur. Ze hebben een hogere schacht en een goed profiel. Een stevige allround wandelschoen voor avontuurlijke wandelaars.

Lees het verhaal

Verken indrukwekkende landschappen met de perfecte bergschoen

Een wandelavontuur in de bergen of een tocht op ruw terrein met zware bepakking? Dan is de Trekking collectie van Grisport de beste keuze. Kies uit een groot aanbod bergschoenen voor dames en heren.

Lees het verhaal

De perfecte schoen
voor dagelijks gebruik

Wil jij de kwaliteit van Grisport ook in het dagelijks leven ervaren? De Active collectie is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Uniek draagcomfort en modieus tegelijkertijd.

Lees het verhaal

VERKOOPPUNTEN

Bent u op zoek naar een bepaald model of heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste wandelschoen? Via de store locater vindt u een Grisport verkooppunt bij u in de buurt.

Zoek verkooppunten
DISTANCE 56 KM. | WALKING TIME 6:34:50 H. | ELEVATION 2.360 M. | DESTINATION UNKNOWN