toggler icon

VOORBEREIDEN OP WANDELEVENEMENTEN

TERUG NAAR OVERZICHT

114° 50’W 35° 80’N

Meedoen met een wandelevenement, waar moet je aan denken? Van grote evenementen tot kleine evenementen ongeacht de afstand van de wandeltocht: een goede voorbereiding is het halve werk. Genieten van de wandeltocht waar je je voor in hebt geschreven moet voorop staan, wij helpen je graag dat doel te bereiken door middel van de volgende tips.

De inschrijving
Denk eraan dat je je op tijd inschrijft! Veel evenementen hanteren een sluitingsdatum ver voor de dag van het evenement. Dus let er goed op dat je deze datum in je agenda noteert als je je niet meteen inschrijft. Veel te vaak komt het nog voor dat, ondanks dat de sluitingsdatum duidelijk vermeld staat, mensen toch nog te laat zijn met inschrijven.

Let er ook op dat je alle voorwaarden goed leest, zoals bijvoorbeeld wanneer je je informatie toegestuurd krijgt of dat je het wellicht ter plekke moet ophalen, of hoe de betaling voor de inschrijving van het evenement precies werkt.

Eten en drinken
Iedereen heeft natuurlijk een voorkeur voor wat hij of zij meeneemt aan eten en drinken en wanneer je de meegebrachte waar nuttigt. Veel wandelevenementen zorgen ervoor dat je op bepaalde punten kunt rusten en bij kunt tanken met wat te eten en te drinken. Toch is het handig om zelf ook het een en ander mee te nemen voor onderweg, met name water. Hoeveel je moet drinken verschilt per persoon, maar wij raden aan om tijdens de wandeling regelmatig even te drinken. Niet zo gek op water? Neem dan wat gezonde vruchtensap mee! Voor eten geldt hetzelfde; hoeveel je eet ligt aan de persoon. Maar dat je blijft eten is een absolute must. Wat fruit, een boterham, een krentenbol, koekjes: we rekenen het allemaal goed.

Denk aan je conditie!
Voor alle wandelaars, of eigenlijk iedereen die zorg draagt voor zijn of haar lichaam, is conditie bijzonder belangrijk. Zonder conditie kan je niet meedoen aan een wandeltocht en neem je tevens onnodige risico’s voor je gezondheid. Zeker als je voor het eerst aan een wandeltocht mee gaat doen moet je weten of je mee kunt komen. Op verschillende websites en apps kan je gebruik maken van een wandelschema om je conditie op te bouwen. Volg de instructies en dagindelingen en voor je het weet loop je alvast de kilometers die nodig zijn voor de grote dag!

Check, check, dubbelcheck
Naast je conditie en de voorbereidingen voor je uitrusting is het handig om alles uiterlijk de avond van tevoren klaar te leggen. Op die manier hoef je je de volgende ochtend niet te haasten, is de kans dat je iets vergeet kleiner en kan je iets langer in bed blijven liggen. Heb je al gecheckt of het evenement een app heeft? Vaak kan je op deze app het parcours alvast verkennen, bekijk waar de rustpunten zijn, waar je wat te eten en te drinken kunt halen, waar de toiletten zich bevinden en waar je de EHBO posten kunt vinden. Kijk ook de avond van tevoren nog even op de website of Facebookpagina van het evenement zodat je op de hoogte bent van alle laatste nieuwtjes en eventuele wijzigingen.

Ook niet te vergeten: EHBO
Het kan altijd gebeuren dat je tijdens de tocht een blaar oploopt of struikelt. Natuurlijk kan je geen hele apotheek meenemen in je tas, maar neem voor de zekerheid een pakje pleisters, wat verband en een pincet mee. Wanneer de wandeling in een bosrijke omgeving is doe je er ook goed aan om een tekenpen in je EHBO setje te doen zodat je een teek meteen veilig kunt verwijderen zodra je ‘m ziet. 

Draag gepaste kleding en schoenen
Logisch. Toch? Nog niet helemaal, blijkt uit de praktijk. Schoenen kopen om stevige wandeltochten mee te maken doe je niet zomaar. Ze moeten passen en je moet zeker weten dat het model schoen bij jouw voet en looppas past. Grisport schoenen zijn door wandelaars voor wandelaars gemaakt, hierbij maken we gebruik van de laatste technieken op het gebied van de wandelsport. Door de goede afwikkeling van onze schoenen tezamen met de goede demping word je al een eind op weg geholpen. Maar ons advies blijft: ga naar de speciaalzaak en pas hier een aantal schoenen, loop er even mee en beslis dan welke je gaat kopen.

Kleding moet licht en luchtig zijn voor een goede voorjaarsdag. Daar het voorjaar nogal eens kan verschillen per uur is het handig om in lagen te kleden, zo kan je kleding aan- of uittrekken wanneer je het koud of warm krijgt. Ook een extra paar sokken in je rugzak stoppen is helemaal geen slecht idee.

114° 50’W 35° 80’N

De wereld
Van Grisport

De Grisport collectie is gesegmenteerd in de werelden van Walking, Hiking, Trekking, Boots, Travel en Active. Elke wereld heeft zijn eigen verhaal en identiteit. We kennen de passies en begrijpen waar het écht om draait tijdens een tocht door de stad, de bossen of de bergen. Zo bieden we niet alleen een high performance product, maar tegelijkertijd ook een schoen die naadloos aansluit bij uw lifestyle.

Over Grisport Zoek verkooppunten
114° 50’W 35° 80’N
high fidelity icon boots

Outdoor

Teramo Mid

De Teramo is nieuwe Hiking schoen in de collectie van Grisport. Het waterdichte Waterproof membraan is tussen de verschillende lagen van de schoen verwerkt en heeft een ademend vermogen.

Bekijk de Hiking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Siena Low

De Siena Low is een schoen uit de Walking collectie van Grisport. Deze allround wandelschoenen hebben een slank en sportief design.

Bekijk de Walking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

43601

De 43601 is speciaal ontwikkeld om ook in het dagelijks gebruik van topkwaliteit schoeisel te voorzien. De schoen biedt een uniek draagcomfort en is zeer licht in gewicht en helpt om de juiste positie te behouden tijdens het lopen en langdurig staan.

Bekijk de Active collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Anden

Deze stevige allround wandelschoenen hebben een hogere schacht, een goed profiel en bieden extra ondersteuning. De Anden is uitgevoerd met een Vibram zool. Deze staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen. De schoen is waterdicht en ademend.

Bekijk de Trekking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Viken

De Viken is een nieuw model in de Boots collectie van Grisport. Voor het leven buiten, om het huis en in de natuur is de Viken een sterke laars met de eigenschappen van een wandelschoen.

Bekijk de Boots collectie
114° 50’W 35° 80’N

De ideale wandelschoen voor op reis

Genieten van je vakantie, daar horen fijne schoenen bij. De schoenen uit de Travel collectie van Grisport zijn perfect voor dagelijks gebruik op reis, in de stad of voor een wandeling op licht onverhard terrein. Ze zijn licht en soepel, en bieden toch voldoende comfort voor een actieve dag.

Lees het verhaal

Geen wandeling is hetzelfde: geniet van elk moment

De walking collectie van Grisport biedt een groot aanbod aan lage wandelschoenen. Deze zijn perfect voor een wandeling in het bos of als je samen op pad gaat tijdens een wandelevenement. Ervaar het ultieme draagcomfort.

Lees het verhaal

Stevige laarzen
voor het buitenleven

Grisport heeft de ultieme outdoor laarzen ontwikkeld. Modieus en praktisch tegelijk. Ze zijn perfect voor een dag in de tuin of voor een stevige wandeling in het bos. Sterke laarzen, met de eigenschappen van een wandelschoen.

Lees het verhaal

De natuur verkennen met de juiste wandelschoen

Wijk jij graag af van de gebaande paden? De Hiking schoenen van Grisport zijn het ideale schoeisel voor meerdaagse wandeltochten of wandelingen door de natuur. Ze hebben een hogere schacht en een goed profiel. Een stevige allround wandelschoen voor avontuurlijke wandelaars.

Lees het verhaal

Verken indrukwekkende landschappen met de perfecte bergschoen

Een wandelavontuur in de bergen of een tocht op ruw terrein met zware bepakking? Dan is de Trekking collectie van Grisport de beste keuze. Kies uit een groot aanbod bergschoenen voor dames en heren.

Lees het verhaal

De perfecte schoen
voor dagelijks gebruik

Wil jij de kwaliteit van Grisport ook in het dagelijks leven ervaren? De Active collectie is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Uniek draagcomfort en modieus tegelijkertijd.

Lees het verhaal

VERKOOPPUNTEN

Bent u op zoek naar een bepaald model of heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste wandelschoen? Via de store locater vindt u een Grisport verkooppunt bij u in de buurt.

Zoek verkooppunten
DISTANCE 56 KM. | WALKING TIME 6:34:50 H. | ELEVATION 2.360 M. | DESTINATION UNKNOWN