Naar menu

Kies jouw collectie

Online ontdekt: Commendatio

De wereld is te mooi om op één plek te blijven. Precies deze gedachte hebben Laura en haar man Andries. Waar er doordeweeks fulltime gewerkt wordt, worden de weekenden zo optimaal mogelijk gebruikt om – met Henry het minicampertje – mooie plekken te ontdekken. Alle ervaringen worden gedeeld op hun blog www.commendatio.nl.

Mooie plekken ontdekken doe je op goede wandelschoenen, daarom heeft Laura, als ambassadeur van Grisport, de Utah Mid Premium getest. Ondertussen zijn de eerste 250 km een feit. Benieuwd hoe Laura haar Premium wandelschoenen ervaren heeft? In dit artikel vertelt ze je er alles over.

Commendatio = ‘ik beveel aan’

Wandelschoenen zijn er in vele soorten en maten en elke wandelschoen heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Laura wandelt veel en traint op dit moment voor een wandeling in Noord-Zweden. Een stevige schoen, die goed sluit om haar enkels, is voor haar dus essentieel. Grisport heeft voor dit soort wandelingen de trekking-collectie ontworpen. De Utah Mid Premium is een model met een hoge met leergevoerde schacht. Dit geeft niet alleen meer comfort en een luxere uitstraling, maar het voelt ook zachter aan. Daarnaast vormt het leer zich goed naar de voet en neemt het transpiratievocht op.

Door weer en wind

Als fanatiek wandelaar tref je mooi weer, maar af en toe ook regenbuien. Om droge voeten te garanderen is de Utah Mid Premium uitgevoerd met een Waterproof membraan. Dit membraan zorgt ervoor dat de wandelschoen waterdicht en toch ademend is. Laura heeft al flink wat regenbuien en natte ondergronden getrotseerd. Zelfs toen Nederland onverwacht te maken kreeg met een flinke dosis sneeuw, zorgden Laura’s wandelschoenen voor droge voeten. “Alle stuifduinen konden getrotseerd worden, zonder uit te glijden en/of natte voeten. Ze lopen lekker zacht dankzij een inlegzool met demping en een leergevoerde binnenkant.”

Veterstrikadvies: tegen pijnlijke voeten

Dat het belangrijk is om wandelschoenen in te lopen, is bij bijna iedereen wel bekend. Maar wat doe je als je zelfs daarna nog last van je voeten krijgt? Dit kan te maken hebben met het aantrekken en strikken van de veters. Zo ook bij Laura. Na enkele kilometers ervaarde zij een pijnlijke wreef. Bij haar vorige wandelschoenen moesten de veters flink aangetrokken worden. Vanzelfsprekend deed zij dit ook met de Utah Mid Premium, wat de pijn op haar wreef veroorzaakte. Door de veters niet langs iedere veterhaak te halen, wordt de druk op de wreef anders verdeeld. Zo kan de Utah Mid Premium voor elke voet perfect aansluiten. Dit model is uitgevoerd met een anti-sliplaag in de schoen, waardoor de sok niet verschuift en de schoen goed blijft zitten. Door de veters losjes te strikken, was het probleem gelukkig snel verholpen.

Prijs-kwaliteitverhouding

Bij het kopen van een wandelschoen is de prijs-kwaliteitverhouding natuurlijk van groot belang. Laura zegt hierover: “De Utah Mid Premium kost € 149,95 en dit is een marktconforme prijs voor een goede wandelschoen. Ik merk qua comfort echt verschil met een goedkopere schoen van andere merken. Verder is er nog geen enkele slijtage zichtbaar, terwijl ik wel op verschillende ondergronden heb gewandeld. Dit is een groot verschil met mijn vorige wandelschoenen. Na een rondje Franse Alpen waren deze wandelschoenen eigenlijk wel op.”

Merkambassadeur

Grisport bedankt Laura voor haar eerlijke review en wenst haar nog heel veel mooie wandelkilometers toe! Wil jij meer lezen over de avonturen van Laura en Andries? Neem dan een kijkje op hun blog.