Naar menu

Kies jouw collectie

Online ontdekt: Miek’s Mind

Combineer de passie voor schrijven en fotografie met de liefde voor het buitenleven en je hebt alle ingredienten voor een inspirerend artikel. Dit keer in Online ontdekt: Miek’s Mind. Mieke heeft tijdens haar weekendje Zoutelande wat heerlijke fiets- en wandelroutes voor je ontdekt. Nieuwsgierig geworden? Lees snel meer!

Wandelen in Zeeland

Tijdens het weekendje Zoutelande koos Mieke ervoor om een e-bike te huren en daarmee richting zee te fietsen om daar vervolgens lekker te gaan wandelen. De route zag er als volgt uit:

  1. Zoutelande
  2. Werendijke
  3. Meliskerke
  4. Aagtekerke
  5. Domburg
  6. De Manteling
  7. Oranjezon

“Ik vind het heerlijk om te slenteren in het dorpje Domburg tussen de straatjes richting het strand, maar wat ben ik blij dat ik De Manteling en Oranjezon heb ontdekt! Wauw! Wat een prachtige wandelgebieden zijn dit. Dat mag je zeker niet overslaan als je in Zeeland bent en wilt wandelen in Zeeland.”

Geniet van wandelen in Walcheren

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de bovenstaande route geheel te wandelen, of je pakt de kust mee en loopt van Zoutelande richting Westkapelle en dan via Domburg: net wat jij wilt!

Natuurgebied De Manteling

Er is zoveel moois om te ontdekken, met De Manteling en Oranjezon als hoogtepunt. Officieel heet het: De manteling van Walcheren. Het is een buitenplaatsenzone met slingerpaadjes, lanen, stukken duin en bossen. Alle ingrediënten voor een mooi wandelroute.

“Wat ik zo prachtig aan dit gebied vind zijn de loofbomen. Het is heel uniek dat ze zo dicht op de kust groeien. Het ene moment is het hartstikke stil, hoor je het geknars van steentjes onder je wandelschoenen, en het andere moment hoor je een zeemeeuw krijsen of nachtegaal zingen.”

Staatsbosbeheer beheert dit gebied net zoals omliggende buitenplaatsen Duinbeek, Berkenbosch en Westhove. Kasteel Westhove vind je ook bij De Manteling, zeker even het bezoeken waard. Een mooi kasteel waar je tegenwoordig ook kunt overnachten. Hoe fijn is het om wakker te worden in zo’n prachtige omgeving!

Natuurgebied Oranjezon – wandelen op Walcheren

Vanuit De Manteling van Walcheren loop je zo richting Natuurgebied Oranjezon, gelegen tussen de Veerse Gatdam en de buitenplaatsen. Oranjezon is niet in beheer van Staatsbosbeheer, maar van Stichting Het Zeeuwse Landschap.

Oranjezon Vrouwenpolder wandelroutes

Het Zeeuwse landschap is perfect wandelend door Oranjezon richting Vrouwenpolder te ontdekken. Je wandelt van land naar zee en komt duingrasland, struweel en bos tegen. Wandel tussen het helmgras en hoor diezelfde zeemeeuw krijsen. Zo hier en daar spot je de zee tussen de duinen door.

Wist je dat Oranje zon lang in gebruik is geweest als waterwingebied?
Hierdoor zijn de duinen verruigd. Verschillende planten zoals Amerikaanse vogelkers en duinriet hebben de kans gehad om hier te groeien. In deze duinen leven damherten en reeën. Als je geluk hebt, spot je er één. En Mieke had geluk!

Tijdens het wandelen in Zeeland in het natuurgebied Oranjezon en De Manteling heeft Mieke tot twee keer toe damherten gespot. Hoe tof?! Ze zag ze behoorlijk dichtbij, maar waren ook zo weer weg. Het is een prachtig leefgebied voor dieren en planten.

Wandelroute Zoutelande

Op een zondagochtend is het heerlijk om je ochtendwandeling te starten bij de zee. Even de frisse lucht in je opnemen! “Ik moet zeggen dat ik dit weekend niet zonder mijn wandelschoenen van Grisport kon’, geeft Mieke aan. ‘Ze lopen super fijn! Het is mijn eerste paar wandelschoenen en ze lopen echt mega goed. Wat mij verbaasde: ze zijn super licht. Ik droeg de ‘Arizona Mid’ en kan ik je ze zeker aanbevelen als je regelmatig wandelt. De schoen is gemaakt van hydro leer en speciaal ontworpen voor de dames. Door de dempende tussenzool loop je lekker comfortabel. De inlegzool heeft een antislip structuur: ideaal, want zo verschuiven je sokken niet tijdens het wandelen.”

Enthousiast geworden?

Ben jij na het lezen van deze blog ook zo enthousiast geworden over het wandelen in Zeeland? Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen. Deel je ze met ons via onze social mediakanalen?