Naar menu

Kies jouw collectie

Online ontdekt: Wandelpin

Natuurlijk voorkomen we pijnlijke voeten tijdens het wandelen liever dan dat we ze genezen. Hoe? Kies een juiste wandelschoen voor jouw wandelingen. Dit is namelijk hét gereedschap voor elke wandelaar. Joyce Vervoort van www.wandelpin.nl is drie jaar geleden actief begonnen met wandelen en vertelt in dit artikel over haar ervaringen met wandelschoenen.

Van sneaker tot wandelschoen

“Drie jaar geleden ben ik gestart op mijn gympies. Hele delen van het Pieterpad liep ik erop. Nadat ik gedag had gezegd tegen mijn (ondertussen oude) gympen, ben ik overgestapt naar wandelschoenen. Ik was nog onbekend met het wandelen en de wandelschoenen, waardoor ik niet goed wist welk Grisport model het beste bij mijn voet en mijn soort wandelingen paste.”

Joyce ontdekte dat een hoger model wandelschoen goed bij haar paste. Ook vond ze het belangrijk dat de schoen niet te zwaar in gewicht is. Met deze bevindingen ging Joyce naar een speciaalzaak in de buurt en maakte ze kennis met Grisport. Na het passen van verschillende paren, wist ze het bij het Grisport model zeker: dit waren ze!

Een paar dagen na haar Grisport aankoop stond het Westerborkpad op de planning. Het Muiderslot was erg nat en drassig, maar haar voeten bleven droog. In twee dagen tijd legde Joyce 50 kilometer af, zonder blaren of pijnlijke voeten. “De vriendschap met mijn wandelschoenen was gesloten. Ik wist dat ik een goede keuze had gemaakt.”

Arizona Mid

“Ik heb enige tijd geleden mijn enthousiasme gedeeld met Grisport en ik kreeg het aanbod om een nieuw paar Grisport wandelschoenen te testen. Ik koos voor het nieuwe model: ‘Arizona Mid’. Na ontvangst heb ik de schoenen natuurlijk eerst goed gepast, want de maat en pasvorm is en blijft belangrijk. Ze zaten als gegoten!”

Joyce benadrukt dat het echt belangrijk is om wandelschoenen te passen. Om de juiste schoen te vinden, kun je je laten informeren bij een speciaalzaak.

Review

Het wandelgereedschap werd uitgebreid getest. De Arizona Mid mocht namelijk mee tijdens een vakantie waar veel wandelkilometers op de planning stonden. “Wat deze schoen voor mij geschikt maakt? Hieronder de aspecten die voor mij belangrijk zijn:”

Comfort

Een wandelschoen moet comfortabel zitten. Dit is voor iedereen anders en moet je echt zelf ‘voelen’. De Arizona Mid heeft een lederen binnen- en buitenwerk en zachte polstering. Dankzij de toplaag met antislipstructuur schuift je sok niet heen en weer. Comfort gegarandeerd.

Gewicht

Mijn voorkeur gaat uit naar een lichte wandelschoen. Deze schoen is soepel en vormt mooi om mijn voet. In de speciaalzaak heb ik verschillende modellen gepast die zwaarder in gewicht waren.

Waterdicht

Natte voeten worden koud en zorgen voor kramp in mijn tenen. Ik vind het dus belangrijk dat een schoen waterdicht is. Ik wandel namelijk regelmatig langs water en op natte/drassige paden.

De tong

De tong van de Arizona Mid is, door middel van een lederen stukje, verbonden aan de schacht van de schoen. Ik merkte al snel dat dit een voordeel voor mij was. Ik wandel graag bij de zee en dan het liefst dicht bij het water. Het water wil nog wel eens wat hoger komen dan de schoenzool. De tong zorgt ervoor dat ik dan alsnog droge voeten houd.

Veterhaken

De haakjes op de schoen vind ik erg prettig. De vetersluiting op de voet wordt opgevolgd door zelfsluitende haakjes. Nadat ik de schoen gestrikt heb, gebruik ik de zelfsluitende haakjes om de daar de strik achter te haken. Dit zorgt ervoor dat de strik niet los op mijn voet bungelt.

“Samen met comfortabele sokken heb ik het ideale gereedschap gevonden.”