Naar menu

Kies jouw collectie

Online ontdekt: Wandelvrouw

Toen de doos openging, wist ik het meteen: wat jammer! Ik had de Grisport Sutherland in maat 42 voor mijn man Hans besteld. Hij wandelt bijna elke avond met me en ik gunde hem deze mooie outdoorlaarzen, die zowel voor mannen als vrouwen geschikt zijn. Nu ik ze in real life zag, had ik ze eigenlijk zelf wel willen hebben. Gelukkig was het helemaal goed, toen ik het vrolijke gezicht van Hans zag. Ik wandel graag naast een man met stoere laarzen.

Wandellaars Sutherland van Grisport

Ik mocht van Grisport hun Sutherland outdoorlaars uitproberen. Het is een nieuwe laars in hun collectie. Ik hou van dit soort multifunctionele laarzen die je gemakkelijk in en rond het huis kan dragen en die overal van pas komen. Wat deze laars echt interessant maakt, is dat hij een wandelzool van Vibram heeft. De laars heeft de technische eigenschappen van een wandelschoen, waardoor je er ook lange afstanden mee kunt lopen. Supertof dus!

Voor mannen en vrouwen

Toen ik in de beschrijving las dat de laars voor mannen én vrouwen is, begonnen mijn radartjes te draaien. Ik kon de laars aan Hans cadeau doen. Die versleet aardig wat schoenen door steeds maar met mij op pad te zijn. Daarbij waren zijn oude laarzen aan vervanging toe. De laarzen zouden hem stoer staan.

Chestnut of Brown

Ik liet een afbeelding aan hem zien en hij wilde ze graag hebben. Toen het op het bestellen aankwam, zag ik pas dat ze verkrijgbaar waren in twee kleuren: Chestnut en Brown. Kiezen vond ik erg lastig, ze waren beide erg mooi. Uiteindelijk koos ik voor Brown, waarbij de voet donkerder is dan de schacht. Ik heb daar nog geen seconde spijt van gehad.

De maat

Hans draagt schoenmaat 42. Vaak voor wandelschoenen een maat 42,5. Grisport heeft geen halve maten, dus ik bestelde de maat 42 en die maat paste perfect. Ze vallen groot genoeg.

Try it on, baby

Ik was verliefd op de laarzen, maar wat vond Hans er eigenlijk van? Die was ook enthousiast. De looks, maar ook dat de laars van binnen gevoerd is met een wolachtige voering. Heerlijk warm, maar voldoende ademend, waardoor transpiratievocht de laars wel kan verlaten.

De eerste wandeling was echter even slikken… De naad die de overgang vormt van de leren voet naar de suède bovenkant liep precies over zijn enkel en schuurde daar. Gelukkig bleek het minder ernstig dan gedacht. De naad liet zich gemakkelijk naar buiten buigen en maakte daarna geen contact meer met de enkel.

Vibram zool

Hans vindt de laarzen heerlijk lopen en weet zeker dat het zijn keuze zal zijn de komende wintermaanden. Hij zegt dat hij echt kan merken dat de zool een Vibram wandelzool is. Hij heeft grip op verschillende ondergronden. De zool geeft daarbij comfort, omdat bewegingen goed worden opgevangen. De laars sluit mooi om zijn voeten, wat het wandelen erg comfortabel maakt.

Waterdicht

Hij heeft er nog niet mee in enkeldiep water gestaan, maar alles wijst erop dat de laarzen waterdicht zijn. De laarzen hebben namelijk een waterdicht en ademend Spo-Tex membraan die tussen de verschillende lagen van de laars is verwerkt.

Aan en uit

De laarzen gaan gemakkelijk aan en uit. Aan de binnenzijde van de laars zit namelijk een rits. Wat ook handig is, is de gesp waarmee je de schachtopening kunt verstellen. Dat zijn net de details waarmee deze laars een extra plus krijgt. Ook met een bredere kuit kun je de laarzen aan.

Deze blog is geschreven door Bregje van Wandelvrouw