Naar menu

Kies jouw collectie

Online ontdekt: WestphilWandelt

Laura Philippo van WestphilWandelt wandelde met de Grisport Sutherland bij de Pyramide van Austerlitz en het Henschotermeer. In dit artikel neemt ze je mee door deze prachtige wandeling en vertelt ze of de Sutherland Boots bij haar en haar wandelingen passen.

Gelukkig zit mijn hoofd niet los

Ik ben blij dat ik mijn jas vandaag mee heb, want de vorige keer dat we naar Bergen (NH) gingen, lag er geen jas op de achterbank. Mijn moeder zei vroeger altijd: “Als je hoofd niet vast zat, zou je die ook nog vergeten”. En dat is nog steeds helemaal waar. Gelukkig was het die dag niet koud en had ik wel een dun regenjasje bij me toen het uiteindelijk ging regenen.

Adriaan is ook weer wat vergeten, nou ja vergeten… Hij heeft gewoon de verkeerde lens mee. In het begin, toen we nog maar net blogden, raakte ik van dat soort mededelingen in paniek, maar nu maak ik me niet meer druk. De foto’s worden vast wel mooi.

De Pyramide van Austerlitz

Zoals altijd zijn we weer heel erg vroeg op pad en hebben we de parkeerplaatsen voor het uitkiezen. Als eerste zoeken we het beginpunt van de wandeling. Dat is richting het restaurant het pad tussen de vlaggen door, maar je kunt ook meteen het bos inlopen richting de Pyramide.

Als snel zien we de Pyramide, waar een drone omheen vliegt. Wat een irritant geluid. Het weer is niet geweldig, maar toch maken we wat foto’s. We zijn van plan in de middag terug te komen, zodat we de Pyramide kunnen beklimmen.

Nieuwe laarzen van Grisport

Vandaag probeer ik mijn nieuwe wandellaarzen uit. Deze heb ik gekregen van Grisport. Ik heb ze al een beetje ingelopen bij ons in de buurt, maar dit is mijn eerste lange wandeling op deze laarzen. Ze zijn heerlijk warm en lopen fantastisch. Ik wil ze eigenlijk niet meer uit doen en dat terwijl ik net nieuwe wandelschoenen heb gekocht.

Ik denk dat ze ook heel fijn zijn in de winter, dus als je nieuwe laarzen nodig hebt, hup naar de winkel voor Grisport laarzen, model Sutherland.

Het Henschotermeer

We naderen inmiddels het Henschotermeer, dit meer staat al een tijdje op mijn verlanglijstje en toevallig komt deze wandeling erlangs. Het meer is erg populair en hierdoor is er veel parkeergelegenheid omheen.

Eenmaal bij het meer staat er een soort pipowagen, waar je doorheen loopt. Van 1 oktober tot 31 maart, hoef je geen entree te betalen. Het is er verboden voor honden en fietsen. Het Henschotermeer is prachtig en ondanks het niet zo heldere weer heel erg fotogeniek.

We lopen verder over een brug, langs het eiland. We maken nog wat foto’s en ik test of de nieuwe laarzen waterdicht zijn. Dat zijn ze. De wandeling leidt ons door donkere bospaden, waar het zo donker is dat er niets te fotograferen valt. Wat verderop treffen we een plek met heel veel paddenstoelen. We zien zelfs een heksenkring. We lopen langs de Laagt en zien een prachtig huisje aan het einde van het pad, ’t Berghuis. Natuurlijk maken we daar foto’s van. Het is een prachtige wandeling en we komen langs bomen met hele mooie herfstkleuren. Al kletsend en wandelend zijn we weer terug bij de auto.

Dit blog is geschreven door Laura Philippo van WestphilWandelt (https://www.westphil.nl/wplive/pyramide-van-austerlitz-en-het-henschotermeer/).