Naar menu

Kies jouw collectie

Stappen tellen? Of elke stap telt…

Het lijkt wel een doel op zich geworden: stappen tellen.
Via smartphone, smartwatch of met een echte stappenteller. Hier is natuurlijk niets mis mee, sterker nog het kan goede inzichten en extra motivatie geven. Het is alleen wel verstandig om goed te bedenken waarom je dit bij wil houden en wat je met de inzichten wil doen. In dit artikel helpen we de beginnende wandelaar op weg.

Starten met stappentellen

10.000 stappen – als je een beetje onderzoek doet, lijkt dit echt het aantal te zijn wat je iedere dag aan moet tikken als je gezond de dag door wil komen. Voor iemand met een zittend beroep die zichzelf wil motiveren wat meer en vaker te bewegen, is dit misschien wel een brug te ver. In dat geval kan het juist een averechts effect hebben. ‘Dit ga ik toch nooit halen, laat maar’.

Start met een realistisch doel. Iedere stap extra is er één, neem dat als uitgangspunt.

Heb jij net een stappenteller aangeschaft? Registreer eerst twee weken lang hoeveel stappen je dagelijks zet, zonder extra inspanning of focus op het aantal. Zo bepaal je een uitgangspunt en hieruit kun je een mooi startdoel bepalen voor jezelf.

Bedenk hoe je dit doel elke dag wil halen. Met een paar makkelijke afspraken met jezelf kun je al snel resultaat boeken:

Bij zittend werk kun je ook gemakkelijk verbetering behalen:

Dit lijstje is makkelijk uit te breiden. Wees creatief!

Haal jij al een aantal weken makkelijk je gestelde doel? Misschien goed om je doel dan wat aan te passen voor wat extra motivatie. Zo blijft het leuk, blijf je gemotiveerd en komen uiteindelijk die 10.000 stappen in beeld.

Ben jij op zoek naar een geschikte stappenteller? Bij onze partner wandel.nl vind je een artikel met uitgebreide kooptips.