Naar menu

Kies jouw collectie

Bloei op met de lente!

Maart roert z’n staart en april doet wat ie wil, maar een ding is zeker: het is lente! De dagen worden langer, de zon laat zich vaker zien en alles lijkt ineens een stuk groener. En waar veel mensen in de lente schoonmaakkriebels krijgen, gaat het bij ons kriebelen om nog vaker naar buiten te gaan. Wij inspireren je daarom graag met leuke weetjes en ideeën om jouw lente nog mooier te maken.

Er zit kleur in de lente

Ineens schieten ze overal uit de grond: bloemen! Paars, wit en geel toveren voorjaarsbloemen menig veld en park om tot een kleurrijke omgeving. Ze kondigen het begin van het voorjaar en de zomer officieel aan. Wat er boven je hoofd gebeurt is ook een bijzonder proces; boomknoppen hebben een winter lang gewacht op meer daglicht en warmte, waarna ze ontpoppen tot bloesems en verse takjes die zich gereedmaken voor een nieuw seizoen van groei en bloei.

Natuurlijk voorjaar

Lammetjes zijn natuurlijk het eerste waar je aan denkt bij lente. Hoe kan het ook anders als je ze ziet dartelen door het weiland. Niet alleen de lammetjes, maar ook de wilde natuur komt tot leven zoals dat al eeuwen gaat met de seizoenen. Wilde dieren, zoals egels en padden, ontwaken uit hun winterslaap om op zoek te gaan naar voedsel. Trekvogels strijken neer in de polder om ongestoord te broeden en ganzenmoeders hebben letterlijk hele crèches aan jonge gansjes vers uit het nest onder hun vleugels. Het is duidelijk dat Nederland bij uitstek geschikt is voor weidevogels. Door samen te werken met agrarische bedrijven zijn veel broedgebieden veilig van landbouw tot aan het einde van het seizoen.

Gezondheid

Je kent het wel; in de winter verlaten we in het donker de voordeur en na een dag werken is de zon al onder. Geen zonlicht gezien! Het gebrek aan dag- en zonlicht heeft een groot effect op mensen. Soms kan het zelfs zo’n invloed hebben dat mensen te maken krijgen met een seizoensdepressie. Dat komt omdat zonlicht de aanmaak van serotonine (een neurotransmitter dat ervoor zorgt dat je je blij voelt) stimuleert. Ook de aanmaak van vitamine D (gerelateerd aan je stemming) wordt beïnvloed door de aanwezigheid van licht. Hoog tijd dus om je lichaam en geest flink op te laden door een goede wandeling in het zonlicht.

Naar buiten!

Het lenteweer is een goede reden om er lekker op uit te gaan. Voor mooie plekken hoef je absoluut niet naar het buitenland. Nederland heeft nog zoveel moois om te ontdekken. Om een wandeling door de Nederlandse natuur nog aangenamer te maken, mag een goede wandelschoen niet ontbreken. De Bari Mid is speciaal ontworpen voor alle wandelende dames. De schoen heeft een mooi slank design en is waterdicht door de verwerking van het Waterproof membraan. De Walker Low daarentegen is een model voor zowel man als vrouw. Deze wandelschoen staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen, wat perfecte controle op een vlak en licht onverhard terrein biedt. Deze modellen zorgen voor veel loopcomfort en door de lichte kleuren passen ze perfect bij het lenteseizoen!