Naar menu

Kies jouw collectie

Het is weer lente!

De eerste zonnestralen van het jaar hebben we al gehad, sterker nog we zijn getrakteerd op een periode met heerlijk zonnig weer. Wat een heerlijke start van de lente!

Dit prachtige weer, hand in hand met de laatste versoepelingen, geeft iedereen letterlijk alle ruimte om lentekriebels te voelen. Naar buiten, zonnestralen op je gezicht, vitamine D opdoen.

Ontwaak in de lente

Het is mooi hoe dit in de natuur samenhangt. Alles ontwaakt, komt tot bloei en het is een fijne start van een nieuwe periode. De sneeuwklokjes en krokussen zijn eigenlijk alweer uitgebloeid, maar de bloesem geeft een echte lentegeur en de tulpen schieten uit de grond. Trekvogels komen terug van overwintering en lammetjes huppelen rond. De zon op je huid zorgt voor meer aanmaak van vitamine D en dit heeft een positieve werking op je bioritme door de aanmaak van de hormonen serotonine en dopamine.

Van oudsher was dit ook het moment voor de grote voorjaarsschoonmaak, hoewel dit tegenwoordig niet meer zo rigoureus wordt aangepakt, zit er wel wat in. Na een seizoen waarin alles dicht heeft gezeten, je meer binnen bent, is het heerlijk en verfrissend om alles schoon te maken en letterlijk de frisse lucht binnen te laten.

Alles samen geeft ons letterlijk meer energie en zin in buiten activiteiten. We fietsen en bewegen meer, gaan buiten sporten en de wandelingen worden makkelijk een stukje langer.

Hoe meer buiten, hoe meer vitamine D, hoe meer hormoon aanmaak, hoe energieker je je voelt!

Grisport’s lentetips:

We genieten graag mee, dus ben je op pad deze lente? Deel het op social media en gebruik #grisportlentekriebels, vinden we leuk.