Naar menu

Kies jouw collectie

Regentips voor wandelaars

Het ene moment schijnt de zon volop, het andere moment regent het pijpenstelen: welkom in de Nederlandse herfst. Toch wordt gezegd dat slecht weer niet bestaat, als je maar de juiste kleding én schoenen draagt. Het is tijd voor advies voor wandelen in de regen.

Laat je niet tegenhouden door een beetje regen… Wandelen in de regen heeft namelijk ook voordelen. De lucht is zuurstofrijk en als je door de bossen loopt, word je sowieso minder nat. Zo geniet je van de rust en de kleurrijke natuur. Neem je camera mee en maak een herfstfoto van mooie paddenstoelen, kleurige herfstbladeren of een weerspiegelende waterplas.

Het wordt helemaal leuk als je een natuur-wandelapp downloadt. Denk aan de app van Natuurmonumenten. Je smartphone geeft als een digitale wandelgids de route aan en een boswachter wijst je onderweg op bijzonderheden in de natuur. Het leidt af van de regen en het is nog leerzaam ook.

Waterproof op stap

Zie je een bui aankomen, zorg dan dat je schoenen aantrekt waarin je voeten droog blijven. Regenwater moet geweerd worden, terwijl zweetdruppels juist hun weg naar buiten moeten vinden. Kies daarom een waterdichte, maar goed ademende wandelschoen, zoals de Grisport Graz Mid.

Wat voor schoenen geldt, geldt natuurlijk ook voor de kleding die je draagt. Investeer in een waterdicht en ademend regenjack met capuchon. Het liefst met versterking op de schouders voor als je een rugzak meeneemt. Juist op die plekken kan het namelijk gaan doorlekken. Om je spullen in je rugzak droog te houden, zorg je voor een goede regenhoes. Dat extra setje kleren, voor als je toch natgeregend bent, blijft dan in ieder geval droog. Waardevolle spullen bewaar je in waterdichte opbergzakjes.

Als je lekker warm wil blijven, trek je meerdere laagjes kleding aan. Minimaal drie lagen: onderhemd, trui of shirt en jas. Wandelen in de regen kan extra inspanning vereisen, houd daarmee rekening als je een tocht gaat plannen. Een verkorte route naar huis of een bushalte onderweg is soms erg welkom.

Grisport Graz Mid wandelschoenen

Zoals gezegd komt de Graz Mid goed tot zijn recht in ons kikkerlandje. Door het waterdichte membraan, dat tussen de verschillende lagen van de schoen is verwerkt, blijven je voeten droog als je door waterplassen loopt. Dit membraan zorgt daarbij ook voor een optimaal ademend vermogen.

De schoen is opvallend flexibel bij afwikkeling van de voet en is voorzien van een peesbeschermer die meebuigt in de beweging. Resultaat: uren wandelplezier zonder vermoeide of branderige voeten te krijgen.

Verder heeft de Graz Mid een ruime instap met een zachte tong en hielschacht. De stevige veters trekken soepel aan dankzij de stalen veterhaken met rip-proof vetersluiting. Zo vormt de wandelschoen zich perfect om je voet, zonder ook maar ergens voor vervelende drukplekken te zorgen.