toggler icon

MEDITATIEF WANDELEN: STAP VOOR STAP

TERUG NAAR OVERZICHT

114° 50’W 35° 80’N

We wandelen wat af: we laten de hond uit, lopen een blokje om, halen een frisse neus in het bos of op het strand. Wandelschoenen aan en gaan, zo zeggen we vaak bij Grisport. Want wandelen is goed voor lichaam en geest. En dit keer hebben we het over die laatste. Ken jij meditatief wandelen al?

Wandelmeditatie is lopen met volledige aandacht voor jezelf én de natuur. Het gaat er niet om een bepaald doel te bereiken, maar je verbonden te voelen met alles om je heen en te ervaren dat je er thuis bent. Door deze vorm van meditatie krijg je oog voor je gevoelens en laat je de emoties en gedachten toe in plaats van deze weg te stoppen.

Basisprincipe: ademen
Zoals bij alle vormen van meditatie, is de ademhaling het meest belangrijk om tot rust te komen. Houd je nek en hoofd in één lijn. Ontspan je lichaam terwijl je wandelt. Concentreer je op je ademhaling, terwijl je deze volgt door je neus, luchtpijp en longen en weer naar buiten. Tel vervolgens je stappen, of herhaal een voor jou passend mantra zoals “ik voel me goed” of “de natuur geeft mij rust” om de focus bij jezelf te houden.

Ieder pad is geschikt voor wandelmeditatie: in de stad of de natuur. Probeer met iedere stap te ontspannen. Zo geniet je van het moment. Als het niet lukt, is dat niet erg. Probeer steeds weer terug te komen bij het tellen van je stappen of herhalen van je mantra. Zoek vervolgens contact met je lichaam. De herhalende beweging van wandelen werkt als een fysiek mantra, de kunst is om op te gaan in dit ritmische gevoel.

Stap voor stap

Grisport’s tip: Voordat je begint, beslis je hoe lang je gaat meditatief wandelen.
Het maakt niet uit of dit 10 minuten of een uur is, maak het wel af.

Even offline! Zet je mobiel op vliegtuigstand; geen afleiding van appjes en piepjes. Het kan wel handig zijn een wekkertje te zetten, dit kan op de meeste telefoons ook goed als je ‘m op vliegtuigstand zet.

Wandel alleen. Het is fijn om een wandeling te maken met je partner, vriend(in) of hond, maar door alleen te wandelen kun je je aandacht beter op jezelf richten.

Geef jezelf de tijd. Logischerwijs dwalen je gedachten de eerste keren/minuten af naar zaken van gisteren of morgen. Als je vaker wandelt, merk je dat je sneller loslaat en in het ‘nu’ bent.

Loop en adem rustig. Forceer je ademhaling niet, maar laat deze op een natuurlijk ritme in en uit je lichaam gaan. Voel hoe je voeten contact maken met de ondergrond, hoe je spieren zich aan- en ontspannen, en hoe je je gewicht verplaatst. Kijk vooruit; op die manier ga je meer voelen hóe je loopt, dan zien dát je loopt.

Als je eenmaal je ritme en focus op je eigen lichaam gericht hebt, is het tijd om naar de omgeving te luisteren. Vogels, de bladeren aan de bomen en zelfs de auto die in de verte langs raast. Laat het binnen komen, zonder er een oordeel over te hebben.

Neem dit gevoel mee. Zodra je ronde erop zit, gaat het normale leven weer door. Neem je opgedane energie en zelfbewustzijn mee door iedere dag te benoemen wat het mooiste/leukste was van vandaag. Of gebruik je zintuigen bewuster, voel hoe het water over je handen gaat met (af)wassen. Luister naar de vogels en voel de zachte vacht als je je huisdier aait. Bewuster je zintuigen gebruiken, zet je in het hier en nu.

114° 50’W 35° 80’N

De wereld
Van Grisport

De Grisport collectie is gesegmenteerd in de werelden van Walking, Hiking, Trekking, Boots, Travel en Active. Elke wereld heeft zijn eigen verhaal en identiteit. We kennen de passies en begrijpen waar het écht om draait tijdens een tocht door de stad, de bossen of de bergen. Zo bieden we niet alleen een high performance product, maar tegelijkertijd ook een schoen die naadloos aansluit bij uw lifestyle.

Over Grisport Zoek verkooppunten
114° 50’W 35° 80’N
high fidelity icon boots

Outdoor

Teramo Mid

De Teramo is nieuwe Hiking schoen in de collectie van Grisport. Het waterdichte Waterproof membraan is tussen de verschillende lagen van de schoen verwerkt en heeft een ademend vermogen.

Bekijk de Hiking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Siena Low

De Siena Low is een schoen uit de Walking collectie van Grisport. Deze allround wandelschoenen hebben een slank en sportief design.

Bekijk de Walking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

43601

De 43601 is speciaal ontwikkeld om ook in het dagelijks gebruik van topkwaliteit schoeisel te voorzien. De schoen biedt een uniek draagcomfort en is zeer licht in gewicht en helpt om de juiste positie te behouden tijdens het lopen en langdurig staan.

Bekijk de Active collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Anden

Deze stevige allround wandelschoenen hebben een hogere schacht, een goed profiel en bieden extra ondersteuning. De Anden is uitgevoerd met een Vibram zool. Deze staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig onderwerk van de schoen. De schoen is waterdicht en ademend.

Bekijk de Trekking collectie
high fidelity icon boots

Outdoor

Viken

De Viken is een nieuw model in de Boots collectie van Grisport. Voor het leven buiten, om het huis en in de natuur is de Viken een sterke laars met de eigenschappen van een wandelschoen.

Bekijk de Boots collectie
114° 50’W 35° 80’N

De ideale wandelschoen voor op reis

Genieten van je vakantie, daar horen fijne schoenen bij. De schoenen uit de Travel collectie van Grisport zijn perfect voor dagelijks gebruik op reis, in de stad of voor een wandeling op licht onverhard terrein. Ze zijn licht en soepel, en bieden toch voldoende comfort voor een actieve dag.

Lees het verhaal

Geen wandeling is hetzelfde: geniet van elk moment

De walking collectie van Grisport biedt een groot aanbod aan lage wandelschoenen. Deze zijn perfect voor een wandeling in het bos of als je samen op pad gaat tijdens een wandelevenement. Ervaar het ultieme draagcomfort.

Lees het verhaal

Stevige laarzen
voor het buitenleven

Grisport heeft de ultieme outdoor laarzen ontwikkeld. Modieus en praktisch tegelijk. Ze zijn perfect voor een dag in de tuin of voor een stevige wandeling in het bos. Sterke laarzen, met de eigenschappen van een wandelschoen.

Lees het verhaal

De natuur verkennen met de juiste wandelschoen

Wijk jij graag af van de gebaande paden? De Hiking schoenen van Grisport zijn het ideale schoeisel voor meerdaagse wandeltochten of wandelingen door de natuur. Ze hebben een hogere schacht en een goed profiel. Een stevige allround wandelschoen voor avontuurlijke wandelaars.

Lees het verhaal

Verken indrukwekkende landschappen met de perfecte bergschoen

Een wandelavontuur in de bergen of een tocht op ruw terrein met zware bepakking? Dan is de Trekking collectie van Grisport de beste keuze. Kies uit een groot aanbod bergschoenen voor dames en heren.

Lees het verhaal

De perfecte schoen
voor dagelijks gebruik

Wil jij de kwaliteit van Grisport ook in het dagelijks leven ervaren? De Active collectie is speciaal ontwikkeld voor dagelijks gebruik. Uniek draagcomfort en modieus tegelijkertijd.

Lees het verhaal

VERKOOPPUNTEN

Bent u op zoek naar een bepaald model of heeft u advies nodig bij het vinden van de juiste wandelschoen? Via de store locater vindt u een Grisport verkooppunt bij u in de buurt.

Zoek verkooppunten
DISTANCE 56 KM. | WALKING TIME 6:34:50 H. | ELEVATION 2.360 M. | DESTINATION UNKNOWN