Naar menu

Kies jouw collectie

Je eerste wandelvakantie

Wanneer je van actieve vakanties houdt, is een wandelvakantie de perfecte manier om volop te genieten van je vrijetijd en de natuur om je heen. Maar als je voor het eerst een wandelvakantie plant, kan het soms lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. Wij helpen je met een aantal tips op weg!

Bestemmingen

Een leuke wandelvakantie: maar waar ga je naartoe? Je kunt overal ter wereld prima wandelen, dus is het deels afhankelijk van je eigen voorkeur. Wil je liever een koel klimaat, dan kan Scandinavië een mooie bestemming voor je zijn. Maakt een beetje hitte je niet uit? Dan kan je denken aan landen zoals Spanje en Frankrijk, waar de zon volop aanwezig is en de kans op slecht weer minimaal is.

Wandelniveau

Je bestemming is ook afhankelijk van je niveau. Wandel je veel en vaak op afwisselend terrein op verschillende hoogtes? Dan ligt de wereld aan je voeten. Maar ben je dat niet gewend, dan kan een trip de bergen in nog best eens tegenvallen. Probeer daarom, als je op vakantie gaat naar hoge gebieden met ruig terrein, je goed voor te bereiden op wat je te wachten staat. Lees je in en zorg ervoor dat je de juiste gear hebt.

Juiste gear

De schoenen die je meeneemt op vakantie kunnen je vakantie maken of breken: ze moeten lekker zitten en goed passen, maar ze moeten je óók comfortabel van punt A naar punt B brengen. Bij Grisport hebben we onze wandelschoenen verdeeld in segmenten, zoals bijvoorbeeld Hiking en Trekking. De schoenen in deze segmenten voldoen aan bepaalde eisen die belangrijk zijn voor het terrein waarop ze geselecteerd zijn. Zo geven Trekking schoenen je meer stabiliteit voor lange afstanden over ruig terrein en zorgen onze Hiking schoenen voor ondersteuning op onverharde paden.

Je complete uitrusting

Wat je allemaal nodig hebt is afhankelijk van het type reis. Zorg er hoe dan ook voor dat je de belangrijkste spullen op orde hebt, zoals bijvoorbeeld een telefoon met internetabonnement in het buitenland en betaalmiddelen zoals pinpassen, losgeld een een creditcard. Vergeet ook niet je EHBO-set. Daarnaast zijn spullen als een rugtas, wandelkleding en wandelschoenen van goede kwaliteit altijd een investering waard; ze bieden comfort en gaan lang mee. Ook kunnen ze tegen een stootje als je ruig terrein of slecht weer treft tijdens je tocht.

Reisgezelschap

Ga je alleen of samen? Of ga je alleen maar voeg je je bij een reisgezelschap? Online zijn er verschillende aanbieders voor georganiseerde wandelvakanties waar je jouw nieuwe avontuur kunt boeken. Als je alleen bent is maar je wilt toch wat aansluiting met andere mensen, dan is een groepsreis de perfecte oplossing. Je hebt niet alleen meer aanspraak, maar je ontmoet ook veel nieuwe mensen die dezelfde passie delen: wandelen! Vaak blijven vriendschappen die ontstaan tijdens groepsreizen dan ook nog lang na afloop van de reis bestaan.

Overnachten

Bij reizen waarbij je van accommodatie naar accommodatie wandelt moet je alleen rekening houden met het inpakken van de juiste benodigdheden. Ga je in de natuur overnachten? Dan moet je toch wat meer ruimte overhouden voor extra spullen. Denk bijvoorbeeld aan slaapbenodigdheden en aan spullen om mee te koken, of aan stroomvoorziening en een GPS apparaat. De outdoorspeciaalzaak kan je helpen bij het samenstellen van de juiste spullen die je nodig hebt om in de natuur te kunnen overnachten, laat je daarom goed adviseren door de experts. Ben je benieuwd waar je die kunt vinden? Bezoek onze store locator.